Susu pekat sareng flan kalapa
 
Waktos Persiapan
Waktos masak
Total waktos
 
Susu pekat sareng flan kalapa anu urang siapkeun ayeuna mangrupikeun sumber anu saé upami anjeun ngagaduhan tamu sabab tiasa ditingalkeun sateuacanna.
Author:
Jenis resép: Dessert
Porsi: 8
bahan
Pikeun caramel na
  • 6 séndok gula
  • 2 séndok cai
  • Sababaraha tetes jeruk nipis
Pikeun flan
  • 300 gram susu kental
  • 600 mililiter susu sadayana
  • huevos 3
  • 3-4 séndok kalapa parut
Persiapan
  1. Urang mimitian ku nyiapkeun karamel. Pikeun ngalakukeun ieu, urang nempatkeun gula, cai sareng jeruk nipis dina panci. Campur sareng masak dina suhu sedeng-luhur sahingga caramel ngabentuk tanpa mindahkeun panci atanapi aduk caramel. Urang ngantosan éta gelembung kana warna emas anu saé. Teras, urang tuang kana flanera, sumebar saéna kana dasar sareng témbok.
  2. Teras, urang preheat oven ka 190ºC sareng urang nempatkeun di jero éta dina jangkungna sedeng cai mancur kalayan jero anu cekap pikeun tuang 3 ramo cai sareng ieu henteu tumpah nalika ngalebetkeun flanera.
  3. Kami ayeuna nyiapkeun flan. Pikeun ngalakukeun ieu, urang ngéléhkeun endog sareng campuran, nganggo sababaraha batang, sareng susu pekat sareng susu sadayana dugi ka terintegrasi.
  4. Dina titik sateuacanna urang tiasa ogé ngahijikeun kalapa parut. Atanang tuang adonan kana flanera teras taburkeun kalapa di luhurna, supados sakali dipanggang sareng tos, lapisan kalapa alit tetep dina dasar na.
  5. Sakali adonan aya dina flan atanapi kapang urang candak kana oven masak flan dina bain-marie salami 40-45 menit.
  6. Sakali waktosna parantos kalangkung, urang parios yén éta parantos réngsé sareng dicandak kaluar tina oven kanggo ngambek. Teras we nyandak anjeunna ka kulkas minimal dua jam.
  7. Tungtungna urang ngabuka susu pekat sareng flan kalapa sareng ngalayananana.
Resep ku Resep Dapur at https://www.lasrecetascocina.com/flan-de-leche-condensada-y-coco/