Hachis Parmentier, gastronomi Perancis

Hachis Parmentier

ieu Spésialisasi gastronomis Perancis, Hachis Parmentier, ngagaduhan nami "rumit" tapi panjelasan anu luar biasa saderhana. Dirancang ku Antoine-Augustin Parmentier anu nganggap kentang salaku kadaharan idéal pikeun nilai gizi na pikeun merangan kakurangan dina waktos kalaparan, éta parantos mekar dugi ka ayeuna.

Dina basa Spanyol urang tiasa ngahartikeun éta salaku gratin daging cincang sareng kentang tumbuk. Gagasan saderhana, leres? Éta tiasa didamel nganggo campuran daging sapi dicincang sareng daging babi, sareng sapi bahkan hayam. Kuring ngadorong anjeun pikeun nyobaan, éta resep anu saé pikeun diajar kumaha ngeunah kentang ditumbuk sareng sababaraha trik kanggo gratin anu sami.

bahan

Pikeun 4-6 jalma

  • 5 kentang
  • 1 cebolla
  • 1 wortel ageung
  • 1 cengkéh bawang bodas
  • 500 g. daging cincang
  • Peterseli dicincang
  • Mentega henteu asin
  • 2 séndok susu
  • 50 g. parut kéju Emmental
  • Roti roti
  • minyak zaitun
  • Sal
  • Lada

Ngubaran

Urang mesék kentang sareng urang nyayogikeun aranjeunna dina mangkok anu aya cai tiis. Sakali dikupas, urang sadayana motong kana batu sareng masak kana seueur cai asin.

Sedengkeun, rendang bawang, wortel sareng bawang bodas. Urang tiasa ngalaksanakeunana nganggo péso atanapi dina panyawat, sanaos henteu kedah saé pisan.

Urang tuang jet minyak kana wajan sareng urang ngasakan sayuran Dina panas low.

Kami nyampur daging sareng peterseli sareng nambihan campuran kana panci. Aduk rata sareng séndok kai supados dagingna henteu jajan, usum sareng asak sakitar 10 menit atanapi dugi dagingna réngsé.

Hachis Parmentier

Urang solokan kentang sareng urang ngajeblag ku garpu, nyampur sareng dua kacang mentega. Kami ogé nambihan sababaraha séndok susu pikeun ngébréhkeun puree sareng kéju. Usum ku uyah sareng cabé, tambahkeun satengah séndok pala sareng gaul rata.

Gajih piring bakar sareng mentega. Urang nempatkeun daging kana dasarna sareng urang tutup ku lapisan kentang anu alus. Kami ngagambar sababaraha garis sareng garpu, naburkeun remah roti Di luhur, urang nempatkeun sababaraha potongan mentega kana éta teras lebetkeun kana oven.

Gratin 10 menit jam 200º dina oven anu parantos dipanaskeun sateuacanna.

Langkung seueur inpormasi ngeunaan resepna

Hachis Parmentier

Waktos Persiapan

Waktos masak

Total waktos

Kilokalori per porsi 490

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.