Roti panggang Prancis nganggo anggur abang
 
Wektu persiyapan
Wektu masak
Total wektu
 
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 6
Ingredients
  • 1 roti kanggo torrijas (luwih saka dina sadurunge)
  • 3-4 endhog
  • 1 kulit jeruk nipis
  • 1 liter anggur abang
  • 1 kayu manis
  • 1-2 sendok makan kayu manis
  • 250 gr. saka gula
  • 1 banyu sak gelas
  • 1 gelas minyak kembang gelas gedhe
Preparation
  1. Kanggo nggawe torrijas nganggo anggur abang, luwih dhisik kita sijine anggur abang kanggo masak nganggo tongkat kayu manis, sepotong kulit lemon, 100 gr. gula lan segelas banyu cilik.
  2. Biasane masak udakara 15 menit kanthi panas sedheng, kita dipateni lan adhem.
  3. Endhog kasebut dicelupake ing sajian sing wiyar, lan ing anggur liyane diwadhahi.
  4. Kita ngiris irisan roti udakara 2 cm., Kita lebokake ing anggur abang, banjur direndhem nganti direndhem.
  5. Ing piring, kita bakal nyelehake sisa gula lan bubuk kayu manis.
  6. Kita wajan kanthi akeh minyak dadi panas, mula kita bakal nggoreng torrijas.
  7. Kita bakal njupuk kanthi tliti saka anggur, ngliwati endhog lan digoreng ing wajan, nganti nganti coklat ing loro-lorone.
  8. Kita nggawa dheweke, dilebokake ing piring sing diwadhahi kertas pawon, supaya nyedhot minyak kasebut.
  9. Banjur kita ngliwati gula lan kayu manis banjur siap
Resep dening Resep Pawon ing https://www.lasrecetascocina.com/torrijas-con-vino-tinto/