Nyilih fritters karo anise
 
Wektu persiyapan
Wektu masak
Total wektu
 
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 4
Ingredients
  • 150 ml susu
  • Endhog 3
  • 120 gr. Saka glepung
  • 70 gr. saka butter
  • 25 ml anise
  • 1 sendhok teh bubuk manggang
  • Minyak kembang matahari kanggo nggoreng
  • Gula kanggo dilapisi
Preparation
  1. Kanggo nggawe fritters angin nganggo anise, luwih dhisik kita bakal nyelehake panci ing geni nganggo susu, butter lan anise. Kita bakal dadi panas ing ndhuwur panas medium.
  2. Ing piring dicampur glepung karo ragi, kita nyampur.
  3. Yen susu wis panas, kita bakal nambah piring nganggo glepung lan ragi sekaligus lan bakal mulai aduk nganggo sendok kayu. Kita nyuda panas sithik lan terus muter nganti adonan metu saka tembok panci. Kita adhem nganti sawetara menit.
  4. Kita nambah endhog ing adonan, aduk lan aduk sethithik sithik amarga larang regane kanggo nggabungake. Banjur kita tambahake endhog liyane lan iya padha.
  5. Yen kita ndeleng adonan isih kenthel banget, mula bakal ditambahake endhog katelu, yen ana adonan kaya krim kenthel, mula ora bakal ditambahake endhog.
  6. Kita ngeculake sajam sajrone kulkas.
  7. Kita wajan wajan karo minyak, yen wis adhem, adhem njupuk sendok banjur aduk ing wajan, banjur digoreng kabeh.
  8. Kita nggawa dheweke metu lan ngliwati gula.
Resep dening Resep Pawon ing https://www.lasrecetascocina.com/bunuelos-de-cuaresma-con-anis/