Iwak manis ing saus panas

Iwak manis ing saus panas. Piring sing enak nganggo saos roti. Panganan iwak sing sugih lan sederhana sing padha apik kanggo wiwitan, pamula utawa panganan pembuka. Yen sampeyan seneng pedhes, sampeyan kudu nambah 1-2 cabai ing saos supaya diwenehi rasa luwih akeh.
Aku wis nggunakake cuttlefish ukuran medium, nanging bisa digunakake karo cuttlefish gedhe nalika masak kanthi alus lan empuk, bisa uga digawe nganggo endhog cilik lan wis mateng kabeh.
Panganan sing enak, sugeh lan cepet kanggo disiyapake, kanthi sithik bahan sing ana sajian sing apik, disertai nasi putih utawa sawetara sayuran utawa kacang polong, lengkap banget.
Nalika aku nindakake, mesthi sukses.

Iwak manis ing saus panas
Pengarang:
Jinis resep: Ikan
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 2-3 endhog manis
  • 1 cebolla
  • 2 cengkeh saka papak
  • 150 m. anggur putih
  • Tomat remuk 500 gr.
  • 1 kabeh item
  • 1-2 cabai utawa lombok (opsional)
  • Minyak
  • Sal
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake cuttlefish ing saus panas, kita bakal miwiti kanthi ngresiki sotong, potong dadi medium.
  2. Kita lebokake casserole kanthi jet minyak sing enak, yen wis panas, kita ngiris sotong. Kita njupuk lan cadangan.
  3. Cincang bawang bombay lan bawang putih. Ing casserole sing padha karo sing wis diiris saos cuttlefish, tambahkan minyak liyane lan goreng nganti wiwit diwarnai.
  4. Nalika wiwit coklat, tambah potongan cayenne. Kita aduk lan tinggalake sawetara menit.
  5. Tambah tomat sing digoreng, ayo masak 5 menit. Tambah anggur putih, kari nganti sawetara menit kanggo nguap alkohol kasebut.
  6. Banjur kita tambahake segelas banyu lan sotong. Yen wis mateng ing panci sing cepet, kita bakal kari 10 menit wiwit uap wiwit metu, yen ing casserole tradisional supaya masak nganti cuttlefish lembut udakara 20-30 menit.
  7. Nalika iku kita rasa uyah. Yen saos bakal cair banget, ayo masak luwih suwe, saos kudu dikurangi lan banjur kenthel.
  8. Lan bakal siyap mangan !!!

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.