Pinggang tuna sareng bawang bodas

Pinggang tuna sareng bawang bodas

Naha anjeun hoyong masak tuna bujur? Tuna mangrupikeun lauk biru, anu seueur ngandung gisi kusabab kandungan protéinna anu luhur, beunghar kalsium, vitamin sareng asam lemak omega 3. Éta mangrupikeun tuangeun anu ngeunah pisan, anu ngasongkeun seueur resep anu lezat. Dinten ieu kami bakal nyiapkeun sabuk tuna sareng bawang bodas sareng anggur bodas.

Waktos persiapan: 15 menit

bahan

Ieu bahan anu anjeun kedah kumpulkeun pikeun nyiapkeun porsi kanggo 3 atanapi 4 jalmi:

  • 4 cangkéng tuna
  • 1 jeruk nipis
  • 6 cengkéh bawang bodas, dicincang
  • 1 gelas anggur bodas
  • peterseli dicincang
  • 1 séndok téh mustari.
  • uyah, cabé, minyak zaitun

Persiapan

Kami nempatkeun cangkéng kana coklat dina panci kalayan opat séndok minyak zaitun.

Nalika aranjeunna emas dina dua sisi, usum sareng tambahkeun bawang bodas anu dicincang sasarengan anggur, jus tina satengah lemon sareng mustari.

Angkat dina panas sedeng dugi saos mimiti kentel sareng nambihan peterseli anu dicincang.

Daripada mincing bawang bodas, anjeun tiasa motong kana irisan ipis. Hiasan ku irisan jeruk nipis. A iringan anu saé pikeun piring ieu nyaéta pindang atanapi kentang tumbuk.

Tuna mangrupikeun salah sahiji lauk anu paling seueur dikonsumsi ku sadayana. Kadang-kadang urang bakal nyandak éta kaléng sareng anu sanés, seger. Tanpa ragu, pilihan terakhir ieu langkung sampurna pikeun tiasa ngadamel tipena béda-béda resep. Éta ngagaduhan Asam lemak omega-3 tapi salian ti éta, éta nyegah panyakit kardiovaskular tangtu dina waktos anu sami nya éta ngajaga otak urang. Naha anjeun peryogi langkung seueur alesan pikeun nganggo éta? Dihandap ieu anjeun gaduh langkung seueur resep pikeun tuna beuli upami anjeun hoyong langkung.

Tuna sareng bawang bodas ti Isla Cristina

Tuna bujur

Salah sahiji daérah perikanan utama nalika urang nyarioskeun ngeunaan tuna nyaéta Isla Cristina. Kotamadya Huelva ieu ngagaduhan kagiatan dasar nyaéta mancing. Maka, produk anu pangsaéna di pasar tiasa didapet. Sanaos tuna tiasa disiapkeun ku sababaraha cara, éta tuna sareng bawang bodas ti Isla Cristina éta mangrupikeun salah sahiji anu paling terkenal sareng terkenal.

bahan:

  • Satengah kilo tuna (upami anjeun tiasa milih, henteu sapertos bagian anu disebat Tarantelo. Sapotong bentukna segitiga anu dipiboga ku tuna. Tempatna caket pisan kana cangkang sareng sateuacan buntut bodas anu disebat).
  • Satengah gelas cuka
  • Dua cengkéh tina bawang bodas
  • Minyak Zaitun
  • Cumin
  • Uyah sareng cabé

Persiapan:

Mimiti anjeun kedah masak tuna ku cai, uyah sareng cuka. Nalika éta asak, anjeun bakal ngaleungitkeun sareng motong kana potongan atanapi irisan. Samentawis éta, anjeun kedah mash bawang bodas sareng jinten. Anjeun tiasa nambihan deui séndok cuka. Ayeuna anjeun kedah usum unggal potongan tuna sareng luluskeun kana campuran bawang bodas sareng jinten. Éta disimpen dina wadah sareng minyak dituang kana éta, dugi ka unggal potongan ditutupan ogé. Tungtungna, anjeun kedah ngantepkeun beristirahat dugi ka énjingna sareng ngalayanan tiis.

Resep tuna bawang bodas tiis

Resep tuna bawang bodas tiis

bahan:

  • Satengah kilo tina cangkang tuna
  • XNUMX/XNUMX jeruk nipis
  • 4 cengkéh bawang bodas, dicincang
  • Laurel
  • Kuku
  • Ciwit cabé
  • Sal
  • Peterseli
  • Minyak Zaitun

Persiapan:

Urang bakal nempatkeun kana seuneu pot sareng cai, jeruk nipis, uyah, ogé cengkéh sareng daun salam. Ngan nalika mimiti ngagodog, urang kedah nambihan kaseuri tuna. Urang badé ngantunkeun sakitar 12 menit. Sakali waktos ieu parantos kalangkung, urang ngaluarkeun tina panas sareng urang ngalangkungan cai tiis.

Ayeuna waktuna usumna tuna sareng nempatkeun kana baki. Di sisi anu sanésna, urang bakal nyampur bawang bodas sareng peterseli. Waktosna angkat motong tuna urang kana irisan ipis.

Urang bakal nempatkeun éta dina wadah ageung. Pikeun aranjeunna, kami bakal nambihan campuran bawang bodas sareng peterseli, pikeun nambihan langkung seueur lapisan tuna di luhur. Tungtungna, urang bakal nambihan minyak pikeun nutupan éta. Dina cara anu sami sareng resep anu sateuacanna, urang kedah ngantepkeun dina kulkas. Jang ngalampahkeun ieu, henteu sapertos anu biasana ngalakukeun dinten tadi. Tangtosna, éta bakal dilayanan tiis.

Tuna bawang bodas bakar 

Tuna bawang bodas bakar

bahan:

  • Tuna steak
  • 4 cengkéh tina bawang bodas
  • Peterseli
  • Minyak Zaitun
  • Sal

Persiapan:

Mimiti urang kedah ngarautan bawang bodas bawang bodas pisan. Kami bakal nyampur aranjeunna sareng peterseli, ogé dicincang ogé. Tambahkeun sakedik minyak zaitun sareng cadangan. Urang panaskeun kisi-kisi dimana urang badé ngadamel steak tuna urang.

Urang tambahkeun sakedik minyak sareng urang masangkeun tuangeun. Kami nambihan uyah sakedik dina éta sareng ngantepkeun sakitar 4 menit dina saban gigir, sakitar. Kami bakal nempatkeun éta dina baki sareng nambihan séndok ganti baju anu urang parantos ngadamel ku bawang bodas, peterseli sareng minyak.

¡Piring gancang sareng ngeunah pisan sapertos tuna bawang bodas bakar!.

Upami anjeun resep tuna sapertos urang, cobian nganggo saos tomat 😉:

Tulisan anu aya hubunganana:
Tuna sareng saos tomat

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ALICIA RAMOS cenahna

    Abdi resep resep ieu tapi kuring henteu ngagaduhan parsél

    1.    Nestor cenahna

      Abdi henteu gaduh tuna

  2.   pai sareng bal cenahna

    Po naroskeun ka tatangga atanapi mésérna