Pasipatan lobak

kauntungan radishes

Iraha waé taun ieu urang kedah waspada kana diet anu urang ngagaduhan, sabab éta saimbang, supados salawasna nyayogikeun awak urang anu pangsaéna supaya kuat, ku pertahanan sareng tanpa lemak anu kaleuleuwihan, éta sababna alus anu anjeun terang teh pasipatan sareng manpaat tina sababaraha kadaharan, sapertos Lobak.

Dina cara nu sami, ngawartosan anjeun yén lobak mangrupikeun pepelakan kulawarga anu salib, sapertos kubis sareng tilu jinis anu sanés tiasa dipendakan, di bodas, hideung beureumAnu terakhir nyaéta jalma anu ngandung sipat anu langkung nguntungkeun pikeun awak, éta sababna aranjeunna dipelakan langkung seueur. Di jaman kuno éta sering di candak ku urang Romawi sareng urang Mesir.

Maka, diperhatoskeun yén urang Mesir nganggo lobak salaku katuangan sadidinten pikeun ngagaduhan kakuatan sareng tanaga anu diperyogikeun ngawangun piramida, sasarengan sareng tuangeun sanés sapertos bawang atanapi bawang bodas sareng bonténg, sabab dipikaterang ngagaduhan sajumlah ageung vitamin C, antioksidan anu saé anu ngaleungitkeun sadaya limbah atanapi racun tina awak.

radishes-séhat

Di sisi anu sanésna, disebatkeun yén asupan lobak, boh dina salad sareng nyalira seueur nguntungkeun sabab ngabantosan pembentukan kolagén sareng nguatkeun tulang sareng urat, Ngémutan jus ieu mangrupikeun penyembuhan anu saé bisi nundutan tina rupa-rupa tinimbangan. Kusabab éta ngandung walirang volatil salaku komponén utamina, éta dianggap panghambat sél kanker anu saé, naha disarankeun pikeun saha waé pikeun nyingkahan kanker atanapi ningkatkeun panyakit.

Kitu ogé, anjeun kedah terang yén éta ogé mulangkeun flora peujit, lumayan ningkatkeun baktéri anu diperyogikeun pikeun ngajagaanna, ngajantenkeun pencernaan henteu beurat, nyingkahan kabebeng atanapi gejala anu tibalik, sapertos diaré. Pikeun hébat na eusi serat, lobak mangrupikeun diuretik anu penting, nyayogikeun awak ku kalium, ngaleungitkeun sareng nyucikeun ginjal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.