Bakso hayam dina wortel sareng saos leek
 
Waktos Persiapan
Waktos masak
Total waktos
 
Bakso hayam dina leek sareng saos wortel mangrupikeun alternatif anu ngeunah sareng séhat pikeun ngalengkepan ménu kami. Ngawula ka aranjeunna kalayan béas atanapi salad.
Author:
Jenis resép: Carnes
Porsi: 3-4
bahan
Pikeun bakso
  • 400 g. daging hayam cincang
  • ½ bawang, dicincang pisan
  • endog 1
  • Uyah sareng cabé
  • Sapotong remah roti direndem dina susu sareng dikuras (opsional)
  • 1 séndok téh peterseli dicincang
  • Tepung pikeun palapis
  • Minyak zaitun tambahan pikeun ngagoreng
Kanggo saos
  • 2 séndok minyak zaitun parawan tambahan
  • 1 bawang ageung, dicincang
  • 1 cabé bel héjo, dicincang
  • 3 bawang daun, dicincang
  • 2 wortel, dicincang
  • 2 séndok saos tomat
  • ½ séndok téh paprika
  • Uyah sareng cabé
  • 1-2 gelas kaldu sayuran atanapi cai
Persiapan
  1. Urang nyiapkeun saos. Jang ngalampahkeun ieu, panaskeun dua sendok minyak dina wajan sareng tumis bawang dicincang, cabé, leek sareng wortel di jerona salami 10-12 menit.
  2. Teras, usum sareng uyah sareng cabé, tambahkeun tomat goreng sareng paprika sareng campuran.
  3. Akhirna, tuang sacangkir kaldu sayuran atanapi cai, tutup sareng masak salami 15 menit teras adun. Upami saos na gendut teuing, anjeun ngan ukur kedah nambihan seueur cai atanapi kaldu.
  4. Nalika saosna asak, nyiapkeun bakso ku nyampur sadaya bahan kecuali tipung sareng minyak zaitun.
  5. Sakali saurna campuran, urang nyandak bagian alit tina adonan sareng bentukna janten bakso.
  6. Salajengna, urang ngalirkeun bakso dina tipung sareng tumis kana sakumpulan minyak panas dugi ka coklat emas.
  7. Nalika aranjeunna coklat, urang nempatkeun kana saos anu ku ayeuna bakal ditumbuk. Dina saos ngagolak dimana masak 3 menit bakal bérés.
  8. Kami nyayogikeun bakso hayam dina wortel haneut sareng saos leek.
Resep ku Resep Dapur at https://www.lasrecetascocina.com/albondigas-de-pollo-en-salsa-de-puerro-y-zanahoria/