Sangu sareng cuttlefish sareng udang
 
Waktos Persiapan
Waktos masak
Total waktos
 
Author:
Jenis resép: Sangu
Porsi: 4
bahan
  • 350 gr. bom béas
  • 1 liter kaldu
  • 2 sotong
  • 12 udang
  • 1 cabé bel héjo
  • 2 cengkéh bawang bodas
  • 6 séndok témpél tomat
  • ½ séndok saffron
  • Minyak sareng uyah
Persiapan
  1. Pikeun nyiapkeun sangu ku sotong sareng udang, urang tumis heula bahan-bahan utami. Udang tiasa ditutupan mesék atanapi lengkep sareng cangkangna. Upami urang mesék, henteu kedah ditumis.
  2. Kami nempatkeun kasét pikeun nyieun paella dina seuneu kalayan minyak sakedik, urang tumis udang sareng ngaluarkeunana. Urang mesen.
  3. Urang meresihan sareng motong cuttlefish kana potongan, tambahkeun kana casserole, tumis sakedik teras dicabut. Urang mesen.
  4. Rendang cabé sareng bawang bodas.
  5. Kami nempatkeun cabé kana potongan, urang asak nalika lembut, urang tambahkeun bawang bodas, sateuacan aranjeunna nyandak warna urang nambihan tomat anu ditumbuk, urang ngantep éta masak sababaraha menit.
  6. Tambahkeun cuttlefish, masak sareng saos na. Tambahkeun kunyit, aduk sareng tambahkeun sangu. Urang masihan sababaraha péngkolan kana sangu kalayan saos.
  7. Urang panaskeun kaldu sareng nambihan kana kasét. Upami anjeun resep langkung garing, tambihan kaldu kirang. Anjeun nempatkeun dua kali langkung seueur cai tibatan béas, tapi pompa biasana peryogi sakedik deui, tapi tiasa bénten-bénten, janten kami moal nambihan sadayana sareng upami urang terang yén diperyogikeun urang nambihan deui. Kami nempatkeun sakedik uyah.
  8. Hayu sangu asak pikeun 10 menit kahiji, teras turunkeun sareng tinggalkeun salami 8 menit deui ku panas anu langkung lemes. Upami anjeun peryogi langkung waktos urang tinggalkeun deui sababaraha menit deui.
  9. Dina menit-menit terakhir urang ngaraoskeun uyah, urang nempatkeun udang dina luhur yén aranjeunna bérés masak.
  10. Nalika urang tingali yén béas téh resep, urang pareum. Hayu nangtung 5 menit.
Resep ku Resep Dapur di https://www.lasrecetascocina.com/arroz-con-sepia-y-gambas/