Pai waluh atanapi pai waluh, halloween khusus

Waluh konéng

El kueh waluh o pai waluh mangrupikeun kadaharan tradisional Amérika, biasa pisan dina Thanksgiving atanapi Lebaran. Dina tanggal 1 Nopémber, seueur anjeun bakal ngadopsi salaku pihak anjeun anu dugi ka sababaraha taun ka pengker kami ngan ukur terang tina pilem. Upami kitu, naha henteu ngalengkepan hajatan sareng panganan cuci mulut ieu?

Pai waluh jelas ngagaduhan waluh salaku bahan utami na, kumaha éta rempah-rempah jalma anu masihan éta ciri khas sareng rasa anu unik. Kombinasi kayu manis, pala, cengkéh, jahé, sareng rempah-rempah.

bahan

Kanggo adonan amis

  • 210 g. Tina tipung
  • 85 g. gula kawung
  • 10 g. gula vanili
  • Uyah 1 séndok téh
  • 25 g. almond taneuh
  • 125 g. mentega tiis
  • endog 1

Kanggo ngeusianana

  • 450 g. puree waluh (900 g. waluh atah)
  • 400 g. susu kentel
  • 1 séndok téh kayu manis
  • 1/2 séndok jahé
  • 1/2 séndok pala
  • 1/2 sendok céngék taneuh
  • 1 / 2 séndok téh uyah
  • huevos 2

Waluh konéng

Ngubaran

Jang ngalampahkeun puree waluh, bersih 900 g. waluh, ngaleupaskeun siki sareng utas tengah. Potong waluh kana sakumpulan ageung teras disimpen dina loyang, kulit sisi handap. Panggang dina suhu 165ºC kirang langkung 1 jam dugi ka cukup lemes kanggo puree. Mash squash ku garpu sareng solokan dina colander salami sajam.

Sedengkeun waluh aya dina oven anjeun tiasa nyandak kauntungan tina adonan amis. Jang ngalampahkeun ieu, ayak tipung sareng gaul sareng gula, uyah sareng almond taneuh. Teras tambahkeun mentega tiis dina potongan-potongan sareng aduk dugi ka ngagaduhan tekstur anu sami sareng breadcrumbs. Teras, tuang endog semi-keok sareng ogé ku panangan anjeun, saé sareng séndok kai, sambel dugi ka kéngingkeun bal adonan. Bungkus dina bungkus plastik teras lebetkeun kana kulkas sahenteuna dua jam.

Sakali waktos istirahat parantos kalangkung, gulung adonan antara dua film supados henteu nempel, dugi ka kuriling anu langkung ageung tibatan kapang anu kahontal. Émut yén pikeun ngandung keusikan anjeun bakal peryogi 3,5cm jangkung. Baris kapang sareng cucuk handapeun adonan ku garpuh janten "napas." Simpen dina kulkas.

Para nyiapkeun keusikan misahkeun 400 g. labu puri sareng teunggeulan kalayan gancang dugi ka rata sareng homogen. Ngagabungkeun sareng 400 g. tina susu pekat sareng dua endog. Tambihkeun hiji-hiji, dugi ka diintegrasi kalayan lancar, tanpa diteunggeulan, supados adonan henteu kabawa hawa.

Tuang ngeusian kana kapang jeung lebetkeun kana oven preheated ka 210ºC 15 menit. Teras turunkeun suhu kana 165ºC sareng bakar 40 menit deui. Punten henteu muka panto salami prosés na. Saatos 40 menit éta, tusuk adonan sareng upami kaluarna ampir bersih, pareuman oven; jajan bakal bérés dilakukeun ku sésa panas oven.

Hayu tiis sareng tuangeun dina suhu kamar atanapi tiis.

Waluh konéng

catetan

Kue bakal ngagaduhan konsistén anu langkung ageung upami anjeun damel tina hiji dinten dugi ka énjingna. Anjeun tiasa nyimpen dina kulkas sababaraha dinten.
Upami anjeun ningali adonan kembung nalika anjeun nempatkeun kana oven, turunkeun suhu.

Langkung seueur inpormasi ngeunaan resepna

Waluh konéng

Waktos Persiapan

Waktos masak

Total waktos

Kilokalori per porsi 300

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan Jose Lomba Hernandez cenahna

    Ngeunah! hatur nuhun pisan