Naon anu nyumbang ku pir dina awak?

pir-kauntungan

Nalika usum panas sumping, normal yén anjeun sok hoyong tuang tuangeun anu beunghar ku cai sareng éta seger, gampang sareng gancang nyiapkeun, sapertos salat atanapi salad buah, Kusabab aranjeunna sok nyegerkeun langkung seueur tibatan piring anu panas di tengah Juli.

Kusabab kitu, dinten ieu urang bakal nyarioskeun kumaha saé tuang pir sareng naon buah ieu nyumbang kana awak, sabab salain ti ngeunah éta ngagaduhan seueur kakuatan gizi, éta sabab kumargi urang alit éta mangrupikeun salah sahiji buah anu urang mimiti candak nalika diasupkeun kana diet urang.

Maka, diperhatoskeun yén pir mangrupikeun salah sahiji buah anu ngahasilkeun sahenteuna alergi pikeun jalma, janten hébat pikeun nyandakna utamina ku kulit, nyayogikeun seueur cai sareng kalium, sampurna pikeun tuangeun naon waé, sabab éta ngabantosan beurat awak kusabab ngandung tanin, anu ogé nyegah masalah diare, gastritis, panyakit pencernaan atanapi borok, ngabantosan ngadalikeun koléstérol.

pir-sipat
Dina cara nu sami, ogé koméntar yén pir ngandung serat, anu nyegah kabebeng, ngarangsang peujit sareng saé pikeun awak, nyayogikeun ogé kalsium pikeun nguatkeun tulang, nu naha éta hébat salaku tuangeun pikeun barudak anu ngagedékeun.

Ogé, anjeun kedah terang yén pir tiasa dicandak nyalira, dina salad buah sareng buah-buahan anu sanés seger sapertos samangka, melon atanapi jeruk atanapi nyandak pir dina salad, upami anjeun resep kontras tina amis sareng asin, émut yén bubur rute anu ngandung buah ieu saé kanggo murangkalih.

Pondokna, upami anjeun hoyong janten hébat, nyandak sahenteuna dua pir sapoé, sabab anjeun bakal perhatoskeun kumaha awak anjeun kuat sareng diperbarui, sabab éta ogé ngandung vitamin C, asam folat sareng vitamin tina kelompok B, sahingga ngajagi kamungkinan aya masalah jantung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge Nuñez Torres cenahna

    Hate pir, éta mangrupikeun salah sahiji tina sababaraha buah anu kuring henteu resep.