Mangpaat cabé

cabé-warna

Kami terang yén aya seueur jalmi anu aranjeunna nyobian nyingkahan cabé tina tuangeun sadidinten, ogé barudak anu pikaresepeun ngan ukur ningali éta, tapi anjeun kedah terang yén éta mangrupikeun salah sahiji sayuran anu ngagaduhan sipat anu paling saé sareng manpaat pikeun awak, kumargi ngandung seueur vitamin C, bahkan langkung ti jeruk, janten salaku pangiringan lauk atanapi daging éta saé.

Janten, koméntar yén aya tilu jinis cabé, héjo, konéng sareng beureumSanaon anu paling dikenal sareng dianggo di dapur beureum sareng héjo, tiluanana ngagaduhan nutrisi anu sami. Urang tiasa mendakan sajumlah ageung sayuran ieu di pasar, anu gumantung kana rupa-rupa anu aranjeunna atanapi henteu tiasa ngegel, dina kasus héjo sareng beureum nyaéta anu nyayogikeun paling gizi.

Dina cara nu sami, kedah dicatet yén berkat vitamin anu aya dina cabé, masalah sistem saraf tiasa dikontrol, tah éta disarankeun pikeun nyandak éta ogé nalika kakandungan sareng nyusuan, sabab ngarangsang tumuh méntal. Cabé, naha héjo, beureum atanapi konéng, nyayogikeun antioksidan, vitamin E, B2, B6, sipat antikanker, nyegah panyakit pencernaan sareng ngabantosan fungsi lambung sareng transit peujit.

cabé héjo

Di sisi anu sanésna, éta ogé kedah disebatkeun yén sapertos seueur sayuran sanés, cabé ngandung béta-karoten, anu masihan warna na ciri, janten beureum, konéng atanapi héjo, zat ieu nalika asup kana awak janten vitamin sareng ngabantosan reureuh sepuh dini tina kulit, nyegah panyakit visual sapertos katarak atanapi hemorrhages cerebral.

Ogé, anjeun kedah terang yén cabé anu saé kanggo nyandak duanana atah dina salad, sapertos bakar atanapi dipanggang, salaku pelengkap pikeun steak anu penting atanapi lauk naon waé, sabab éta bakal ngalengkepan diét anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.