Ngawétkeun kentang dikupas

Ngawétkeun kentang dikupas
Naha anjeun terang kumaha ngawétkeun kentang dikupas? Salah sahiji kadaharan anu paling sering dianggo di dapur nyaéta kentang. Tanpa ragu, ku aranjeunna urang tiasa nyiptakeun seueur piring. Tina anu paling dasar dugi ka paling kreatif tiasa dina méja urang. Tapi kadang kajadian éta urang mimiti mesék sareng motong kentang tanpa sadar yén urang henteu kedah seueur pisan pikeun nyiptakeun resep urang.

Kami henteu hoyong salah sahiji ti éta bakal musna, janten dinten ieu kami nyungkeun tip sareng trik anu pangsaéna kumaha ngalestarikeun kentang anu dikupas. Ku cara kieu, anjeun bakal ngagaduhan éta sareng siap ngalengkepan piring favorit anjeun. Pilarian terang léngkah-léngkah anu anjeun kedah nuturkeun!

Saderhana pisan, supados kentang anu nembé dikupas sareng dicincang henteu rusak, urang lebetkeun kana mangkok anu ditutupan ku cai teras lebetkeun kana kulkas. Ieu bakal ngajantenkeun aranjeunna sampurna pikeun sababaraha dinten (aranjeunna ngan ukur bakal kaleungitan aci sakedik). Teras sateuacan urang ngamimitian masak kentang éta, urang garingkeun kana lawon supados henteu luncat. Basajan, leres?

Kumaha carana ngawétkeun kentang dikupas

Ngawétkeun kentang dikupas
Salaku aturan umum, nalika urang hoyong tetep kentang dikupas kami nempatkeun kana kulkas. Tapi ku nyalira éta henteu tiasa jalan. Langkung ti sadayana sabab ngarusak sareng énjingna urang bakal ningali yén aranjeunna henteu deui nyayogikeun urang pikeun masak. Janten, pikeun mastikeun yén urang masih tiasa nganggona, langkung saé tempatna dina mangkok cai. Kana cai ieu, anjeun nambihan sakedik jeruk nipis sareng ayeuna anjeun tiasa nyandak kana kulkas. Sanaos aranjeunna bakal dicekel tanpa masalah, leres leres disarankeun henteu kéngingkeun aranjeunna lami-lami. Langkung ti naon sabab kentang nyerep cai, sareng dina waktos anu sasarengan, aranjeunna bakal ngaleupaskeun aci.

Salah sahiji deui cara anu sampurna pikeun ngawétkeun kentang dikupas nyaéta ngagaringkeun aranjeunna ogé ku sakedik keretas atanapi serbét. Urang badé nutupan aranjeunna nganggo kertas transparan atanapi bungkus plastik sareng urang bawa ka kulkas. Tangtosna, upami anjeun ngagaduhan kantong beku anu biasa, maka anjeun tiasa nyimpenna dina kantong éta, tutupkeun ogé supados henteu aya deui hawa sareng nempatkeunana deui kana kulkas.

Naha tiasa dikupas sareng dipotong kentang disimpen?

kentang mesék

Sakumaha anu parantos urang tingali, aranjeunna tiasa disalametkeun. Dina wadah ageung, ku cai anu nutupan aranjeunna sadayana, éta bakal janten solusi anu pangsaéna. Tapi enya, disarankeun henteu nutupan kontainer anu nyarios sareng ogé, upami anjeun badé simpen dikupas sareng potong kentang sahingga, cai kedah dirobih. Sababaraha kali sapoé bakal langkung ti cukup. Langkung saé pikeun meakeunana dina waktos sadinten atanapi paling dua. Tanpa diragukeun, upami peryogi lami pikeun masak éta, anjeun bakal perhatoskeun kumaha aranjeunna ngarobah warna, janten langkung saé nganggo aranjeunna sateuacan ieu kajantenan.

Ngawétkeun kentang asak

Upami anjeun parantos asak kentang dina cai asin sareng percikan cuka, anjeun parantos ngagaduhan piring anu sukulén sareng séhat dina méja anjeun. Upami anjeun héran pikeun cuka kanggo naon, hayu urang netelakeun yén kentang henteu murag nalika prosés masak. Tapi pas anjeun siap, upami anjeun sadar yén anjeun parantos ngalaksanakeun langkung ti peryogi, tong hariwang. Anjeun ogé tiasa nyimpen kentang anu asak. Ku margi kumaha? Nya, dina hal ieu, langkung saé pikeun sok masak sareng mesékna. Ku cara kieu, urang bakal mesék yén urang badé nganggo éta sareng sésana, urang bakal disimpen dina kulkas. Janten urang tiasa tetep gembleng salami sababaraha dinten. 

Vakum dikupas kentang 

Salah sahiji cara pikeun ngawétkeun tuangeun langkung lami nyaéta ku téhnik vakum. Tangtosna, éta anu paling dipikaterang ku sadayana. Salian ti janten praktis pisan, éta ogé bakal ngalestarikeun tuangeun urang langkung saé sareng langkung lami. Kusabab kitu, sakumaha urang nyebatkeun, konservasi na bakal dilakukeun dina hasil anu optimal. Aya mesin anu ngalaksanakeun éta pikeun kami, tapi upami anjeun henteu gaduhna, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana gampang di bumi.

Upami anjeun hoyong ngajaga vakum dikupas kentang Anjeun peryogi kantong kedap udara sareng wadah ageung pinuh ku cai. Kami nempatkeun kentang anu dikupas dina kantong. Kami moal nutup sacara lengkep, tapi kami bakal nyésakeun celah leutik. Kami neuleumkeun kantong kana cai sareng ieu bakal ngajantenkeun hawa kaluar pisan. Éta nalika urang kedah nutup sacara lengkep. Sakali ieu réngsé urang tiasa ngaluarkeun kantong tina cai sareng parios yén teu aya hawa deui.

Sakumaha lami kentang dikupas tiasa ditinggali dina cai?

Ngawétkeun kentang dina cai

Kentang dikupas dina cai tiasa ditinggali dua atanapi tilu dinten. Upami anjeun nuturkeun naséhat samemehna ngeunaan nutupan éta ku cai sareng sababaraha tetes cuka, éta bakal nahan anjeun tanpa masalah. Nalika anjeun nganggo deui, anjeun kedah ngagaringkeunna kalayan saé sareng siap ngalengkepan piring anu saé. Tangtosna, upami anjeun hoyong gaduh kentang anu langkung crunchier, anjeun ogé tiasa mesék teras nempatkeun kana wadah anu aya cai, tapi sateuacan ngagoréng. Ku cara kieu, aranjeunna bakal kaleungitan bagian tina aci sareng salaku hasilna aranjeunna bakal rengat dina sungut urang. Pikaresepeun pisan!.

Ngawétkeun Fries Perancis

Ngawétkeun Fries Perancis

Upami urang henteu kantos kéngingkeun jumlahna leres! Éta kusabab éta upami anjeun gaduh kiripik sésa, tong pernah miceun aranjeunna. Memang leres upami urang latihan deui, rasa sareng téktur na moal sami. Tapi pikeun sadayana aya trik. Pikeun ngawétkeun kentang anu digoréng sakumaha anu énggal didamel, urang bakal nempatkeun kana wajan, kalayan minyak sakedik pisan. Coba ulah seueur teuing kentang. Kami badé ngagoreng aranjeunna salami sababaraha menit, tos aranjeunna. Anjeun bakal ningali kumaha aranjeunna kaluar langkung ti sampurna deui. Tangtosna anjeun ogé tiasa ngalakukeun hal anu sami, tapi dina oven. Aranjeunna yakin henteu ngantep hiji dina piring!

Upami anjeun henteu tiasa nganggo éta pikeun tuangeun sareng anjeun hoyong tetep kagorengan, anjeun ogé tiasa ngalakukeun éta. Nalika aranjeunna tiris, urang tiasa nempatkeun kana wadah plastik sareng tuang girimis minyak kana éta. Urang tutup wadahna sareng candak kana kulkas. Disebutkeun yén aranjeunna tiasa dugi ka tujuh dinten, tapi langkung disarankan pikeun nyéépkeun sakedik saacanna. Nalika urang badé ngahakanana, urang kedah ngucurkeun sareng nempatkeun kana panci, tapi tanpa minyak. Kami bakal panaskeun aranjeunna buleud sareng bunderan sareng voila.

Sareng nalika anjeun hoyong nyéépkeunana, kami nyarankeun pikeun nyieun resep ieu hayam panggang sareng kentang sareng sayuran. Enak!:

Tulisan anu aya hubunganana:
Hayam dipanggang sareng kentang sareng sayuran

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Miguel cenahna

    Halo. rerencangan, kuring hoyong terang kumaha épisiénna bisultito pikeun pelestarian kentang anu dikupas, sareng dina perséntase naon anu kedah dicampur sareng cai.

  2.   luis cenahna

    Halo. rerencangan, kuring hoyong terang kumaha épisiénna bisultito pikeun pelestarian kentang anu dikupas, sareng dina perséntase naon anu kedah dicampur sareng cai.

  3.   juan carlos bustamante cenahna

    Halo .. Abdi hoyong terang kumaha kuring tiasa nyimpen kentang anu dicincang sareng beku tanpa ngaruksak… Abdi hoyong ngamimitian usaha sareng kuring kantos ningali di supermarket yén aranjeunna ngajual kentang siap-tumis dina kantong plastik sareng éta nikmat ... kumaha pikeun ngahontal éta?

  4.   Jessica escobar cenahna

    Wilujeng siang, kuring badé ngamimitian usaha sareng kuring hoyong terang kumaha ngajaga kentang dina panutup udara anu parantos diteukteukan tanpa ngalaman karusakan.

  5.   Sebastian cenahna

    Abdi hoyong ngagoreng kentang, kumaha kuring tiasa ngajantenkeun kentang kuring henteu hideung ??????