Kuéh béas

Éta henteu kajantenan ka anjeun sababaraha kali anu anjeun lakukeun sangu bodas sareng anjeun ngagaduhan barang sésana. Nya, dinten ieu kuring masihan anjeun ide anu saé pikeun ngamangpaatkeun éta nasi bodas, ngasilkeun muih béas enak.

Kuéh béas
ieu Kuéh béas Éta sanés anu garing garing anu dijual di supermarket, pancake ieu sapertos jinis donat anu béas mangrupikeun bahan penting. Éta digoréng sareng kuring tiasa ngajamin yén anjeun bakal cinta aranjeunna. Di kulawarga kuring éta khas pisan, kumargi kuring émut yén nini kuring kantos ngadamel pikeun urang pikeun camilan.
Author:
Dapur: Tradisional
Jenis resép: Snack
Porsi: 4
Waktos Persiapan: 
Waktos masak: 
Total waktos: 
bahan
  • Sésa bodas béas.
  • 1 atanapi 2 endog.
  • ½ sagelas susu.
  • Uyah.
  • Tepung.
  • Parsley.
  • Minyak zaitun pikeun kagorengan.
Persiapan
  1. Pikeun ngadamel resep ieu kuéh béas, urang ngan ukur kedah mendakan bahan béntenna, nyaéta nasi. Jumlah bahan bakal gumantung kana jumlah béas anu urang gaduh, janten anjeun bakal ningkatkeun atanapi ngirangan bahan ieu numutkeun proporsi béas.
  2. Dina mangkok, urang bakal nempatkeun sésa sésana sareng diaduk sakedik supados bijil beas ngaleupas sareng henteu caket. Maka kami bakal nambihan satengah gelas susu, endog (atanapi dua upami seueur sangu), uyah sareng peterseli, sareng kami bakal diaduk saé pisan supados bahanna dicampur.
  3. Teras, urang bakal ngéléhkeun campuran anu tadi sareng urang bakal nambihan tipung (anu diaku) dugi ka kami nampi adonan anu henteu rumit atanapi cair pisan. Cukup pikeun ngabentuk bola sahingga béas henteu pareum.
  4. Tungtungna, urang bakal nunda panci kalayan minyak panas sareng dibantuan ku dua sendok, urang bakal ngadamel kuéh béas ku cara dicelupkeun kana minyak kanggo ngagoréngna.
catetan
Kuring miharep anjeun resep resep tradisional ieu pikeun jajan nasi anu didamel ku nini kuring.
Inpormasi gizi per porsi
Kalori: 156

Nalika kami, duanana di luar sareng di bumi, sareng urang peryogi snack, urang teras-terasan mikirkeun sadayana anu tiasa dilarang. Hal anu henteu kajantenan Kuéh béas (teu kedah bingung sareng dadar dadar). Cahaya, séhat sareng anu cocog sareng sadayana. Naon deui anu tiasa urang nyungkeun? Dinten ieu kami badé netelakeun sadaya mamang anu aya di sakuriling aranjeunna. Naha anjeun pikir anjeun terang sadayana? Pilarian terang upami leres ieu masalahna!

Pancakes béas coklat

Kuéh béas

Lamun omongan Kami ngeunaan pancakes béas coklat, urang parantos mikir ngeunaan diét. Éta mangrupikeun alternatif anu saé pikeun waktos-jam tengah énjing atanapi tengah siang, nalika beuteung naroskeun ka kami hal anu succulent tapi kami henteu tiasa nyandak seueur kalori. Tangtosna, henteu saé panginten yén urang ngan ukur bakal nganggo panggunaan upami urang diét.

Kuéh béas tiasa didefinisikeun salaku solusi gancang nalika urang lapar tapi kami henteu hoyong kéngingkeun panangan anu amis. Wétan jinis pancake éta nawiskeun kami pikeun nyugemakeun lapar anu loba, nyandak sumbangan gizi anu saé sareng kalori anu handap. Dina cara nu sami, aranjeunna terang kumaha ngeusi ulang batré urang dina sababaraha menit, sabab éta ogé diwangun ku karbohidrat. Kami kedah ngaduruk aranjeunna sareng olahraga, janten upami anjeun teu latihan, laksanakeun ieu tinimbangan sareng pangirangan asupan karbohidrat anjeun. Ngan pikeun pangajen leutik éta, éta moal musnahkeun mitos hébat sareng kanyataan yén aya diantara pancake gandum. Tangtosna, aranjeunna henteu kedah ngagentos salah sahiji tuangeun anu utami.

Sangu atanapi pancake jagong?

Sangu sareng pancake jagong  

Kami parantos masihan koméntar yén béas sareng séréal ampir penting pikeun tengah énjing atanapi tengah siang, tapi, Mana anu langkung saé, béas atanapi jajan jagong?. Di dieu urang parantos ngagaduhan dilema anu hébat, tapi teu aya anu teu tiasa direngsekeun ku mairan kana dua pilihan. Ieu kedah disebatkeun yén dina kadua pilihan, pikeun persiapan na, aranjeunna ngan ukur ngagaduhan séréal salaku bahan utama.

Ieu hal anu kedah diémutan nalika ngagaleuh aranjeunna. Henteu sadaya mérek dianggo dina cara anu sami sareng kadang, urang mendakan anu langkung lami tibatan sangu atanapi jagong, éta ogé ngandung minyak sunflower atanapi kécap lecithin, diantara bahan sanésna. Boh dina kasus béas sareng kuéh jagong, éta ngagaduhan nilai anu sami.

  • Kuéh béas: Aranjeunna ngagaduhan 30 kalori per sapotong. Janten, nalika urang nyarioskeun perkawis 100 gram diantarana, urang nyanghareupan sakitar 381 kcal. Karbohidrat sakitar 78 g, pikeun 100 gr. Protéinna 8,5g sareng uyah 0,02g.
  • Pancake jagung: Pancake jagong ogé ngagaduhan kalori anu sami per 100 gr., nyaéta, 381. Karbohidrat sakitar 83g, protéin 7g sareng uyah dina hal ieu sakedik langkung luhur, 1,4g.

Sakumaha urang tiasa tingali, variasi na rada handap, janten seueur jalma anu milih jagong. Dina kaseueuran kasus, nalika urang hoyong maéhan kahariwang anu dihasilkeun ku teu tuang sadayana anu urang pikahoyong, flakes jagong maéhan sadaya hawa nafsu. Aranjeunna ngagaduhan rasa anu langkung khas sareng raos, anu ngingetkeun urang kana brondong, tapi resep sadayana, éta bakal salawasna raos.

Naha kuéh béas ngagemuk?

Kuéh béas  

Sakumaha anu parantos urang tingali dina titik sateuacanna, anjeun moal tiasa nyarios yén kuéh béas ngagemuk. Ayeuna, henteu sadayana kedah diperhatoskeun. Sanaos masing-masing tiasa nyayogikeun 29 atanapi 30 kalori, urang tiasa nyandak sababaraha diantarana, duanana tengah isuk sareng tengah siang. Upami urang nyandak sakitar 100 gram, maka urang bakal nyarios ngeunaan jumlah kalori anu langkung seueur.

Tangtosna, aranjeunna henteu biasana dicandak nyalira, janten urang tiasa ngiringan aranjeunna duaan ku infus sareng sababaraha keureut kalkun atanapi dada hayam. Kitu ogé, ogé sapotong kéju seger 0% gajih, ngagabung sampurna sareng aranjeunna. Éta ogé kedah dicatet yén nalika urang nyarioskeun kuéh béas, urang ngadamel anu saderhana, anu henteu ngagaduhan tambihan sareng ngan béas nyalira anu janten bahan baku. Naha urang nyebatkeun ieu? Nya, sabab aya seueur jinis pancake. Coklat, yoghurt atanapi karamel mangrupikeun kasenangan, tapi anjeun kedah émut yén kalori dina kalori naék. Janten, kanggo ayeuna, sapasang kuéh dasar téh henteu ngagemuk.

Naha kuéh nasi gaduh arsénis?

Pating pancake

Henteu lami ti harita aya warta anu ngageterkeun masarakat. Di Swédia, disarankeun sadaya murangkalih anu umurna 6 taun atanapi langkung ngora teu kedah tuang kuéh sangu ogé sanés nasi nyalira. Dicarios yén dina unggal porsi éta aranjeunna tuang, aranjeunna ogé ngonsumsi arsén. Sigana anu WHO negeskeun yén beas boh produk anu didamel kalayanna tingkat tinggi.

Tangtosna, pikeun aya masalah kaséhatan anu cukup, urang kedah nganggo anu seueur teuing. Salaku aturan umum sareng dina jumlah anu sedeng éta henteu kedah janten masalah kaséhatan. Upami anjeun hoyong teraskeun nyandak nasi bodas, contona, cukup ku ngagolak éta, anjeun bakal parantos ngirangan tingkat arsén.

Kuéh béas Hacendado sareng Bicentury

Sangu pancak bicentury sareng tuan tanah

Unggal-unggal urang ka pasar swalayan, henteu aya mésér anu kurang kuéh béas. Tangtosna, urang henteu teras-terasan ngahontal hasil anu sampurna dina hal rasa. Nalika mérek bénten-bénten, panginten ogé bahan-bahanna sareng tangtosna, rasa anu camilan ieu bakal ninggalkeun urang.

  • Kuéh béas Hacendado: Merek Hacendado tiasa dipendakan di Mercadona. Salah sahiji tempat dasar pikeun kéngingkeun seueur produk kalayan harga anu sampurna. Dina hal ieu pancake aya dina bungkus masing-masing. Ku cara kieu aranjeunna janten pilihan hébat nalika urang hoyong tuang sababaraha pancake sareng kami henteu aya di bumi. Nilai énergi per 100 gram nyaéta 368 kcal. Anjeun tiasa ogé nyobaan béas anu digabungkeun sareng gandum sareng anjeun bakal ningali kumaha raosna.
  • Pancake Bicentury: Pancake bicentury rada langkung awis tibatan Mercadona. Tangtosna, salaku tambahan, upami anjeun hoyong milih tina rupa-rupa rasa, tanpa diét atanapi kalori anu penting, panginten ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna. Anjeun tiasa mendakan éta dina sababaraha coklat, yoghurt atanapi karamel anu sanés.

Kumaha cara ngadamel pancake béas anu dibungkus

Pancakes sangu sareng lauk salmon  

Upami anjeun hoyong ngadamel pancake nyalira atanapi camilan séhatAnjeun tiasa ogé kéngingkeun éta di bumi sareng ku cara anu saderhana. Anjeun kedah gaduh sakedik kasabaran, tapi tangtosna, éta henteu rumit pisan. Hal anu urang hargaan nalika ngamimitian masak.

Pancake béas dibungkus

Pikeun nyieun pancake béas anu puffed urang sareng kaget kulawarga sareng éta, urang kedah:

  • sangu
  • Cai
  • Minyak Zaitun

Mimiti urang kedah masak sangu ku cai. Jumlahna bakal bénten-bénten gumantung kana jumlah anu urang hoyong kéngingkeun. Upami sangu rada ageung teuing kanggo anjeun, langkung saé, nyaéta naon anu urang butuhkeun. Kusabab kitu urang bakal ngantepkeun kana seuneu langkung ti 20 menit. Sakali parantos, urang kedah solokan pisan sareng urang bakal miceun na baki oven.

Hal anu pangsaéna nyaéta oven parantos dipanaskeun, kumargi cara ieu, urang kedah nurunkeun suhu pikeun ngahasilkeun sangu. Kalayan sakitar 70-80º éta bakal langkung ti cukup. Kami bakal ngantunkeun sakitar 45 menit. Sanaos urang bakal teras-terasan ngantosan tiap oven mangrupikeun dunya. Naon anu urang hoyong ngahontal éta henteu teuing anggang. Saatos waktos, urang bakal nambihan kana wajan sareng minyak. Urang bakal tuang kana sendok sareng tingali kumaha éta ngagelebug. Ayeuna urang kedah ngaleungitkeun sareng nempatkeun kana serbét atanapi kertas nyerep pikeun ngaleupaskeun minyak sabisa-bisa. Tungtungna anjeun tiasa nambihan uyah atanapi gula numutkeun kahoyong anjeun sareng éta waé.

Muih béas gancang

  • sangu
  • Sikina wijén
  • Sakedik uyah

Dina hal ieu, urang ogé kedah masak sangu. Nalika éta garing lengkep sareng sakedik kalangkung, éta bakal dina waktos anu sami pikeun nyiptakeun pancake urang. Ayeuna waktuna pikeun ngantepkeun éta cool. Kami nambihan siki sareng bentukna pancake kami. Ayeuna ngan ukur aya nempatkeun aranjeunna dina gelombang mikro pikeun sababaraha menit, buleud sareng buleud. Anjeun bakal ningali kumaha sampurna aranjeunna!

Sareng, naha anjeun parantos nyobaan omelette béas? Ulah? Nya, tulis resep ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Sangu Omélét

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.