Bakso sareng suung

Bakso sareng suung, piring tradisional buatan sendiri. Bakso populér pisan, éta mangrupikeun asakan pisan anu tiasa didamel ku saos anu bénten, dibarengan ku sayuran, supa, nasi, pasta….

Nyiapkeun dina bakso kalayan suung nyaéta asakan anu saé, saé pisan sareng lengkep, idéal pikeun tuang, anu alit hoyong pisan.

Bakso sareng suung
Author:
Jenis resép: Carnes
Porsi: 6
Waktos Persiapan: 
Waktos masak: 
Total waktos: 
bahan
  • 1 kilo daging dicampur campuran (sapi sareng babi)
  • endog 1
  • 2 huntu
  • Peterseli
  • 300 gr. suung
  • 1 cebolla
  • 1 gelas anggur bodas 200ml.
  • 1 mangkok sareng tipung
  • 1 kubus bouillon
  • Uyah sareng cabé
Persiapan
  1. Pikeun nyiapkeun bakso kalayan suung, hal anu pangpayunna nyaéta nyiapkeun daging.
  2. Pikeun nyiapkeun daging, urang bakal ngasakan bawang bodas sareng peterseli. Dina mangkok urang tambahkeun daging sareng gaul, tambahkeun bawang bodas sareng peterseli dicincang sareng endog sadayana. Kami nyampur sadayana ogé. Tambahkeun uyah sareng cabé, urang bakal ngantepkeun kana kulkas sababaraha jam kanggo nyampur rasa.
  3. Nalika dagingna aya, urang bakal ngabentuk bakso sareng urang bakal nembus tipung.
  4. Kami nempatkeun panci kalayan seueur minyak sareng urang bakal ngagoréng bakso dina panas anu saé supados coklat di luar. Kami nyandak aranjeunna kaluar sareng cadangan aranjeunna.
  5. Di sisi anu sanésna, urang rendang bawang anu dikincang pisan. Kami nempatkeun wajan sareng jet minyak, nalika éta panas kami nambihan bawang sareng ngantep éta tetep saé.
  6. Urang meresihan supa sareng nambihan sasarengan sareng bawang bombay. Kami tumis aranjeunna sasarengan sareng bawang dugi ka aranjeunna nyandak warna sakedik.
  7. Sakali suung tumis, tambihan bakso, tambihan gelas anggur bodas, tinggalkeun sakedik menit kanggo alkohol ngejat. Nalika éta ngejat tambihan sagelas cai pikeun nutupan bakso, nalika mimiti ngagolak tambahkeun kubus saham. Hayu masak 20-30 menit.
  8. Nalika aranjeunna siap urang raos uyahna, upami saos na henteu kentel pisan kami bakal nambihan tipung atanapi tipung jagong leyur dina cai sareng nambihan kana saos. Hayu masak 5 langkung menit.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.