Ajoblanco ti Almería

resep-ajoblanco

Ajoblanco ti Almería

Resep ieu khas propinsi Almeria, éta mangrupikeun dasar badami sareng bawang bodas. Raosna héran hampang sareng leutik, éta henteu kénging napas bawang bodas! Faktor penting gumantung kana kasempetan 😉 Dina resep aslina susu nyaéta susu sapi, tapi kami parantos nambihan susu almond, anu aya di bumi.

Di sisi anu sanésna, kami henteu ngupas almond, janten éta sababna urang tiasa ningali yén "Ajoblanco" kami mangrupikeun "bawang bodas konéng" tapi rasa na sami sareng otentik, kami mastikeun éta! Kami resep sumebar almond sareng bawang bodas ieu ngiringan sandwich sayuran atanapi hayam kanggo tuang, ohhhh pikaresepeun pisan !!

Ajoblanco ti Almería
Author:
Dapur: Spanyol
Porsi: 15
Waktos Persiapan: 
Waktos masak: 
Total waktos: 
bahan
  • 2 cengkéh tina bawang bodas
  • 200 gr almond dikupas
  • 100 gr roti ti dinten sateuacan baseuh
  • 150 ml minyak zaitun parawan tambahan
  • 100 ml susu (Kuring parantos nganggo susu almond)
  • 30 ml cuka
  • kahayang
Persiapan
  1. Mimiti urang kedah rendang roti sareng baseuh, éta sanés tentang éta leres-leres direndos, nanging ngeunaan ngajantenkeun lemes sareng beueus.
  2. Kami henteu ngupas badami, mimiti kusabab éta henteu ngagaduhan kulit pait sareng anu kadua kusabab kuring henteu ningali éta perlu. Tapi tangtosna anjeun tiasa mesék almond, nyatana anjeun kedah mesék. Ogé, upami anjeun ngalakukeun, bawang bodas bodas bakal langkung bodas sareng henteu semu konéng sapertos kuring.
  3. Pikeun mesék almond saderhana pisan, urang ngan ukur kedah blanc aranjeunna. Jang ngalampahkeun ieu, kulub cai dina panci, tuangkeun cai kana mangkok tempat badami sareng kulitna bakal aya. Urang kedah ngaleueut almond salami 1 menit upami éta badami seger sareng 2 menit upami aranjeunna badami mésér di supermarket. Pikeun miceun kulit, urang ngan ukur kedah niiskeun almond handapeun keran pikeun motong masak sareng masihan kulit ciwit. Urang bakal ngagaduhan badami bersih!
  4. Dina gelas adun tambihan bawang bodas, roti baseuh, minyak, susu, cuka sareng uyah. Campur pikeun sababaraha menit ngéléhkeun yén urang gaduh sadayana hampang ditumbuk.
  5. Tambahkeun almond sareng hancur sadayana, waktos ieu urang kedah ngagaduhan tékstur akhir. Di bawang bodas bodas Almeria anjeun kedah perhatoskeun tekstur almond, janten naksir, tapi tong kaleuleuwih! Salila prosés panungtung badami terakhir ieu, kuring resep nambihan percikan susu, sabab nalika mendingan éta bakal kentel urang.
  6. Sakali ditumbuk, raos uyah sareng upami diperyogikeun, lereskeun. Sareng siap!

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.