Moussaka Yunani: resep tradisional

Moussaka Yunani Moussaka mangrupikeun salah sahiji khasanah gastronomi Yunani. Diakuan sacara internasional, éta mirip lasagna, tapi ngaganti lapisan pasta pikeun lapisan terong. Dupi anjeun kagungan kasempetan pikeun nyobaan? Ayeuna anjeun tiasa mendakan aubergine di pasar, waktuna pikeun ngalaksanakeunana!

Moussaka atanapi Musaka nyelang ieu lapisan terong goreng sareng daging domba sareng tomat. Resepna réngsé ku saos bechamel anu nutupan lapisan daging anu terakhir sareng anu enteng coklat dina oven. Sareng sanaos seueur resep anu henteu ngempelkeunana, waktos ieu kuring hoyong nambihan lapisan kentang roti anu biasa di seueur buku masak sareng anu ngamungkinkeun potongan bersih tina Musaka.

Kuring moal ngabobodo anjeun, ngalakukeun Musaka sanés masalah satengah jam. Aya seueur persiapan anu diperyogikeun Pikeun ngalengkepan resep ieu sareng sanaos saderhana, anjeun kedah ngalaksanakeunana! Janten pikeun ngamangpaatkeun waktos anjeun, naséhat kuring nyaéta lamun anjeun parantos nempatkeunana, jantenkeun sumber hébat Moussaka pikeun ngaraoskeun sahenteuna dua dinten. Pikeun ngalengkepan ménu anjeun ngan ukur peryogi tuangeun lampu.

Resepna

Moussaka Yunani: resep tradisional
Moussaka atanapi Musaka mangrupikeun resep asal Yunani anu lapisan terong sareng domba cincang dianteur. Coba vérsi kami!
Author:
Jenis resép: Carnes
Porsi: 4
Waktos Persiapan: 
Waktos masak: 
Total waktos: 
bahan
  • 2 aubergine sedeng
  • 2 kentang dikupas sareng diiris satengah séntiméter
  • 450 g domba cincang atanapi sapi
  • 1 bawang ageung, dicincang
  • 1 cengkéh bawang bodas, dicincang
  • 3 tomat asak, dikupas sareng dicincang
  • ½ sagelas anggur bodas
  • Sal
  • Lada
  • Romero
  • Kéju parut kanggo gratin
Pikeun bechamel
  • 25 g. Tina tipung
  • 25 g. tina mantega
  • 460 ml. susu
  • Ciwit pala
  • Uyah sareng cabé
Persiapan
  1. Potong aubergines kana keureut satengah séntiméter sareng urang nempatkeun aranjeunna dina kertas nyerep. Tambahkeun ciwit uyah sareng ngantepkeun aranjeunna istirahat ngusir cai.
  2. Sedengkeun, tumis kentang dina wajan sareng seueur minyak dugi ka lembut. Sakali lembut, kami nyandak aranjeunna kaluar, solokan sareng cadangan.
  3. Dina panci anu sami tapi ngan saeutik pisan minyak ayeuna tumis irisan aubergine ku angkatan. Nalika urang miceun éta, urang nempatkeun kana saringan kanggo ngusir kaleuwihan minyak teras cadangan.
  4. Saurna, tanpa ngarobih panci tumis bawang sareng bawang bodas, bumbu. Saatos lima menit urang tambahkeun daging sareng ngagoreng dugi ka mimiti robih warna.
  5. lajeng, urang tambahkeun thyme sareng tomat alami. Campur rata, tutup sareng asak dina panas sedeng salami 20 menit supados tomat ragrag sareng dagingna parantos asak.
  6. Saatos tambahkeun anggur sareng masak 15 menit langkung sahingga cairan kaleuleusan ngejat.
  7. Kami ngamangpaatkeun waktos sakedik éta pikeun nyiapkeun bechamel. Jang ngalampahkeun ieu, urang ngalebur mentega dina panci sareng nambihan tipung anu bakal urang asak salami sababaraha menit bari diaduk campuran sareng sababaraha batang. Teras, sareng henteu lirén lirén, urang bakal nambihan susu sakedik sakedik dugi ka ngahontal béchamel kandel anu urang bakal nambihan uyah, cabé sareng ciwit pala.
  8. Ayeuna urang parantos sadayana dipigawe, urang ngan kedah dipasang, bari urang preheat oven ka 170ºC.
  9. Kami ngilu kapang anu cocog pikeun oven na urang nempatkeun kentang dina dasarna. Teras sapérangan terong sareng daging anu sanés anu urang bakal ngadistribusikaeun saé sareng naksir sakedik. Maka kami bakal ngulang prosésna: lapisan aubergine sareng lapisan daging.
  10. Rék urang nutupan ku bechamel sareng naburkeun kéju parut.
  11. Urang nempatkeun sumberna dina oven sakitar 15 menit. Saatos éta, urang angkat suhu oven kana 200º sareng masak 5 menit.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.