Bakso hayam dina wortel sareng saos leek

Bakso hayam dina wortel sareng saos leek

Bakso henteu mangrupikeun bagian anu biasa tina ménu mingguan kuring sareng tapi kuring resep pisan.  Bakso ka tukang tandur pastina karesep kuring tapi teu ilahar yén pikeun nyocogkeun kana pantry kuring kuring masak versi anu sanés sapertos ieu Bakso hayam dina wortel sareng saos leek.

Hayam mangrupikeun alternatif anu hadé pikeun sapi. Rasa na langkung lemes tibatan anu terakhir, tapi digabungkeun sareng saos sayuran aranjeunna janten sanés ngan ukur hiji piring ngeunah pisan, tapi ogé séhat. Henteu hoyong nyobian?

Anjeun tiasa ngalengkepan ménu anjeun ngasupkeun sacangkir nasi asak kalayan saos atanapi ogé nyayogikeun salad anu saé tina buah sareng sayuran. Bakso ieu ogé tiasa dibekukan, janten henteu ngirut ngadamel sababaraha deui tuangeun saé dina waktos éta nalika anjeun henteu resep masak.

Resepna

Bakso hayam dina wortel sareng saos leek
Bakso hayam dina leek sareng saos wortel mangrupikeun alternatif anu ngeunah sareng séhat pikeun ngalengkepan ménu kami. Ngawula ka aranjeunna kalayan béas atanapi salad.
Author:
Jenis resép: Carnes
Porsi: 3-4
Waktos Persiapan: 
Waktos masak: 
Total waktos: 
bahan
Pikeun bakso
  • 400 g. daging hayam cincang
  • ½ bawang, dicincang pisan
  • endog 1
  • Uyah sareng cabé
  • Sapotong remah roti direndem dina susu sareng dikuras (opsional)
  • 1 séndok téh peterseli dicincang
  • Tepung pikeun palapis
  • Minyak zaitun tambahan pikeun ngagoreng
Kanggo saos
  • 2 séndok minyak zaitun parawan tambahan
  • 1 bawang ageung, dicincang
  • 1 cabé bel héjo, dicincang
  • 3 bawang daun, dicincang
  • 2 wortel, dicincang
  • 2 séndok saos tomat
  • ½ séndok téh paprika
  • Uyah sareng cabé
  • 1-2 gelas kaldu sayuran atanapi cai
Persiapan
  1. Urang nyiapkeun saos. Jang ngalampahkeun ieu, panaskeun dua sendok minyak dina wajan sareng tumis bawang dicincang, cabé, leek sareng wortel di jerona salami 10-12 menit.
  2. Teras, usum sareng uyah sareng cabé, tambahkeun tomat goreng sareng paprika sareng campuran.
  3. Akhirna, tuang sacangkir kaldu sayuran atanapi cai, tutup sareng masak salami 15 menit teras adun. Upami saos na gendut teuing, anjeun ngan ukur kedah nambihan seueur cai atanapi kaldu.
  4. Nalika saosna asak, nyiapkeun bakso ku nyampur sadaya bahan kecuali tipung sareng minyak zaitun.
  5. Sakali saurna campuran, urang nyandak bagian alit tina adonan sareng bentukna janten bakso.
  6. Salajengna, urang ngalirkeun bakso dina tipung sareng tumis kana sakumpulan minyak panas dugi ka coklat emas.
  7. Nalika aranjeunna coklat, urang nempatkeun kana saos anu ku ayeuna bakal ditumbuk. Dina saos ngagolak dimana masak 3 menit bakal bérés.
  8. Kami nyayogikeun bakso hayam dina wortel haneut sareng saos leek.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.