10 resep paling tradisional jeung fuet

resep jeung fuet

Fuet mangrupikeun salah sahiji pilihan anu diciptakeun pikeun masihan kahirupan pikeun sosis urang. dilahirkeun salaku produk dijieun di Katalonia sarta biasana dihakan atah. Ieu diwangun ku a bungkus peujit bodas alami atanapi kualitas inferior sareng jieunan anu ngalaksanakeun fungsi anu sami sareng tiasa didahar.

Éta sosis, sareng sapertos kitu anjeun kedah tuang kalayan kombinasi sosis sanés atanapi nyalira. Tapi kusabab paménta tinggi pikeun resep sareng masakan di gastronomy urang, bisa dipilih pikeun countless resep nu bisa masihan kualitas hébat dina tabél. Di antara ideu ieu kami badé nomerna dina garis di handap ieu ku kituna anjeun tiasa nerapkeun fuet salaku bahan utama atanapi salaku kombinasi dina seueur masakan tradisional.

Asal muasal fuet jeung kumaha eta dijieun

resep jeung fuet

Asal na tanggal deui leuwih ti 5.000 taun Kusabab éta muncul dina seueur indikasi yén éta tiasa dianggo pikeun ngadamel sosis khusus ieu. Nanging, éta muncul dina buku resep ti jaman Baroque sareng dimana asal-usulna didirikeun di Katalonia. Elaborasi na sami sareng anu urang terang ayeuna, kalawan ketebalan husus sarta dina format buleud. Éta ngan ukur tiasa dibédakeun sawaréh ku jinis daging anu dianggo, prosés fermentasi atanapi rempah-rempah anu dianggo.

Kumaha eta dijieun jeung naon bagian tina babi asalna?

Daging tina fuet dijieun kalayan daging babi jeung Bacon minced. oge, lada hideung sareng rempah-rempah sanésna ditambah, kalawan casing boneka tina peujit leutik babi. Sadaya ieu bakal ditinggalkeun pikeun dewasa sakedap supados penyembuhanna lumangsung. Kapang anu lumangsung di sabudeureun prosés disababkeun ku baktéri peinicillium nalgiovense, anu tujuanana pikeun ngajaga daging jeung nyegah tumuwuhna baktéri ngabahayakeun.

Kulit fuet diwangun ku pisan peujit sato, ku kituna anjeun bisa dahar sagalana babarengan tanpa masalah nanaon. Warna bodas nu nembongan di sabudeureun éta alatan prosés fermentasi sareng jamur anu muncul. Ayana sareng bentuk fermentasi ngabantosan pisan pikeun ningkatkeun kualitas sareng rasa produk ahir. Salaku catetan, fuet anu urang mendakan di supermarkét biasana dilakukeun tina kulit sintétik, dina hal ieu henteu disarankeun pikeun dikonsumsi, tapi tiasa didahar babarengan sareng sosis sorangan.

Naon bédana antara fuet sareng salchichón?

Umumna salami na fuet didamel tina bahan anu sami, tapi kalawan sababaraha béda leutik. The salami Éta diwangun ku daging babi lean, kalawan leuwih loba peppercorns hideung jeung sababaraha rempah kayaning pala atawa cengkéh. Éta ogé dibungkus ku casing daging babi, tapi bentukna anu ngabédakeunana.

Salami langkung ageung, langkung kandel sareng langkung panjang. Dipayuneun fuet que es langkung heureut sareng panjangna langkung pondok. Kusabab ketebalan duanana potongan, éta kedah ditaksir yén jinis penyembuhan moal sami.

10 resep tradisional dijieun kalayan fuet

roti bakar jeung resep fuet

Urang rinci sababaraha gagasan sangkan anjeun bisa nyiapkeun kalawan fuet tur kalawan jaminan total, loba resep tradisional nu urang terang.

  1. Fuet nyiapkeun fillings

Nalika urang kedah ngeusian potongan ageung sapertos hayam, kalkun atanapi daging sapertos cangkéng atanapi sirloin, Fuet tiasa kalebet kana keusikan. Ieu bisa dipaké salaku alternatif atawa iringan pikeun daging minced, daging sosis atawa diganti pikeun Serrano ham.

  1. Fuet Tartare kalawan Cherry Tomat

Resep ieu Hal ieu kacida basajan. kudu rendang kabéh bahan pisan halus tur gaul aranjeunna ogé dina roti bakar roti crusty. Bahan: 1 fuet, 8 tomat Cherry, 1 cinyusu bawang leutik, 1 séndok capers, 1 séndok mustard, 1 séndok Perrins saos jeung EVOO rasa.

  1. Dina roti bakar atanapi canapés

Dina roti bakar leutik atawa badag urang nempatkeun basa tomat jeung di luhur sababaraha kubus leutik Fuet. Urang nambahkeun grated kéju mozzarella, semi-kapok atanapi camembert tipe kéju deui. Hasilna spektakuler, sabab, upami urang dipanggang au gratin, kéju bakal ngirimkeun kombinasi rasa anu langkung saé.

  1. Pizzas tina rasa naon jeung Fuet

Nyiapkeun pizza tradisional kalayan basa tomat sarta grated kéju mozzarella di luhur. Tambahkeun bahan anu anjeun pikahoyong sareng éta tiasa sampurna sareng Fuet. Sacara praktis ide aslina pizza mangrupikeun resep anu sanés anu digabungkeun sareng bahan naon waé.

  1. Macaroni atanapi spaghetti sareng daging sapi taneuh sareng tomat

Urang nyiapkeun pasta sakumaha biasa. Dina saos atanapi basa tomat urang tiasa tumis bawang saeutik tur nambahkeun fuet dina potongan leutik pisan. Dasarna éta bakal janten pengganti idéal pikeun chorizo ​​​​hash tradisional.

  1. Croquettes dieusian ku fuet

Ieu kudu dipikawanoh yen croquettes nampi ampir sagala jinis keusikan. Sareng teu tiasa sono yén urang bakal tiasa ngadamel sababaraha croquettes dimana urang ngagentos ham Serrano tradisional pikeun fuet tradisional. Ieu sabenerna cara sejen gentler pikeun ngarobah rasa.

  1. Kentang omelette kalawan Fuet

Sareng kumaha upami omelette kentang tradisional? Urang geus digabungkeun praktis sagalana jeung kentang poached, ti sayuran, sagala sosis atawa kéju biru. Nya, urang moal luput nambihan sababaraha lembar leutik Fuet.

  1. Pegat endog kalawan Fuet

Urang tumis kentang potong strips panjang jeung sisihkan dina piring. Urang tumis dina minyak sarua sababaraha endog, tapi ngan curdling bodas sarta ninggalkeun konéng konéng gembleng. Teundeun endog dina luhureun kentang sarta megatkeun aranjeunna kalayan bantuan garpu jeung sendok. Urang ngawula dipirig ku keureut tina Fuet.

  1. Salad kalawan Fuet

Urang tiasa ngadamel salad sareng sprouts apu, apu domba jeung arugula. Urang bakal nambahan tomat Cherry, cinyusu bawang sarta sababaraha tacos of fuet. Salad ngaku ampir sadayana, janten anjeun tiasa nambihan langkung seueur bahan anu dipikahoyong.

  1. Bites of Fuet kalawan olives

putera kawas muffins asin. Bahan: 100 g zaitun diadu, 160 g fuet, 350 g tipung gandum, 2 endog, 200 g yogurt alami, 50 ml minyak zaitun, 1 sachet baking powder, 100 g kéju grated, uyah jeung 1 séndok téh. tina oregano.

Persiapan: Urang nyampur endog, minyak jeung yogurt. Urang ngasupkeun sésana bahan dicincang kacida alusna, tipung, ragi, uyah jeung oregano. Urang nempatkeun eta dina molds cocog pikeun muffins na Panggang salila 20 menit dina 175 °.

 

 

 

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.