Kelinci godhok bawang putih lan kentang

Kelinci godhok bawang putih lan kentang, sajian lengkap banget kanthi rasa akeh. Sajian sederhana sing bisa disiyapake kanthi cepet, uga bisa disiyapake sadurunge.

Kita bisa nggawe sajian terwelu rebus iki minangka sajian tunggal, kita bisa ngiringi sayuran utawa salad.

Kelinci godhok bawang putih lan kentang
Pengarang:
Jinis resep: Meat
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 1 kelinci
  • 6-7 siung bawang putih
  • Macem-macem ramuan kanggo rasa, thyme lan rosemary
  • 1 gelas anggur putih 150 ml.
  • 1 gelas banyu gedhe utawa segelas duduh kaldu (bisa dadi pil)
  • 50 gr. Saka glepung
  • 2-3 kentang
  • Minyak, uyah lan mrico
Preparation
  1. Kita bakal miwiti karo terwelu, kanggo nyiyapake terwelu sing digoreng karo bawang putih lan kentang, luwih dhisik kita potong daging terwelu, uyah lan mrico lan glepung.
  2. Kita nyelehake casserole ing geni kanthi jet minyak zaitun sing apik, lan kelinci kasebut dadi coklat ing ndhuwur panas.
  3. Sadurunge terwelu rampung coklat, lebokake cengkeh bawang putih sing dikupas banjur coklat bareng karo terwelu.
  4. Nalika terwelu kecoklatan, nyiyapake ramuan kayata sayur empuk lan thyme lan bawang putih cincang ing lesung, lebokake anggur.
  5. Yen terwelu dadi emas, tambahi lesung nganggo anggur putih, kari nganti sawetara menit.
  6. Diikuti kanthi nambah duduh kaldu utawa banyu, nganti kelinci ditutupi. Tambah uyah sithik. Biasane masak udakara 10 menit.
  7. Kita ngupas kentang, dicuci banjur dipotong-potong banjur ditambahake ing rebusan. Yen perlu, tambahake duduh kaldu liyane. Ayo kita masak udakara 20 menit.
  8. Sawise kentang wis mateng, kita ngicipi uyah banjur wis. Kita wenehake ngaso sawetara wektu supaya rebusan luwih apik, paling ora sakjam.
  9. Lan kita bakal siyap mangan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.