Tomat lan saos tuna kanggo pasta

Minggu kepungkur kita ndeleng siji trik supaya pasta ora tetep sanajan sawise masak sedina lan wis kulkas sewengi kulkas.

Saos sing dakenggo ing acara kasebut yaiku tomat karo tuna yen sawise nyoba macem-macem cara kanggo nindakake, iki sing tetep dadi sing paling disenengi.

Aku bakal pitutur marang kowe carane nyiyapake saos tomat lan tuna kanggo pasta:

  • Gelar kesulitan: Gampang
  • Wektu persiapan: 15 menit

Úa:

Saos tomat nganggo tuna kanggo pasta

  • jajanan kanggo rasa (ngetung ing kene jumlah pasta saben wong)
  • 3 kaleng saka tuna ing lenga zaitun
  • 2 Mrica (siji ijo lan siji abang)
  • 2 untu saka papak
  • 1 medium bisa saka konsentrat tomat (bisa diganti kanggo saos tomat tansah utawa malah dening sing duwe omah)
  • 1 sendhok teh mrico
  • 1 sendhok teh cumin
  • Sal kanggo rasa
  • Sithik saka jahe bubuk

Preparasi tomat lan saos tuna kanggo pasta

Ing panci utawa wajan, panasake minyak saka salah siji kaleng tuna (utawa loro yen sampeyan ora cukup). Yen wis panas nambah untune papak dipotong dadi irisan. Nalika lagi kecoklatan, potong mrico dadi cilik-cilik lan sawise rampung nambah uga. Campur kabeh lan masak nganti sawetara menit.

Yen wis siyap, tambahi konsentrat tomat lan banyu nganti entuk saos sing tetep (yen sampeyan nggunakake Saus tomat kaleng utawa krasan ora prelu nambah banyu), tambahi mrico, sing cumin, sing jahe, ing sat lan tuna (lenga lemes).

Saos tomat nganggo tuna kanggo pasta

Ninggalake sawetara menit ing geni banjur wis dadi. Sampeyan mung kudu nyiyapake pasta miturut pandhuane pabrike utawa ngetutake sing cilik tutorial minggu kepungkur lan nambahake salsa. Napsu Bon !.

Saos tomat nganggo tuna kanggo pasta

Nalika porsi:

Yen sampeyan nambahake saos menyang pasta, taburi keju parut lan gratin ing oven, sugih, sugih!.

Tips resep

Pasta nganggo saos tomat lan tuna

Kaya sing dakkandhakake sadurunge, saos iki tetep dadi favorit sawise nyoba macem-macem cara nyiyapake saos tomat nganggo tuna kanggo pasta, mula aku wis suwe mbaleni. Sawetara pangowahan cilik sing wis tak lakoni nalika ora duwe bahan yaiku:

  • Yen dheweke ora duwe mrica abang, dheweke mung bakal nambah loro ijo.
  • Yen kurang bawang putih, aku ganti nganggo siji bawang bombay diced.
  • Lan mesthine sampeyan bisa nambah bahan liyane, pilihan sing disenengi yaiku jamur.

Sing paling apik…

Yen sampeyan asring nggawe pasta, sampeyan bisa nggawe saos akeh lan disimpen ing mesin pembeku. Cukup ngenteni supaya adhem kabeh banjur lebokake ing toples sing nutup, nanging ora isine nganti ndhuwur. Yen dibutuhake, cukup defrost lan sajrone 5 menit sampeyan wis siyap sajian pasta.

Katrangan lengkap babagan resep

Saos tomat nganggo tuna kanggo pasta

Wektu persiyapan

Wektu masak

Total wektu

Kilokal saben porsi 80

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ana ngandika

    Wingi aku nggawe saos iki, kanggo tuna alami (aku lagi diet) lan rasane enak, aku menehi komplek kanggo mi.
    Gracias

    1.    Ummu Aisyah ngandika

      Halo Ana!

      Aku seneng tenan yen wis apik banget! Aku ndhaptar tuna alam, sing luwih sehat lan mesthi bakal luwih apik ^ _ ^ Kanggo mbesuk sampeyan ngerti, sampeyan menehi ngerti lan sajrone 10 menit sampeyan bakal nemokake aku ing kana hahaha; )

      Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar lan wis dipercaya resep.
      Thanks!

  2.   manu ngandika

    Sugih, sugih saos ... Aku nggawe campuran pasta, spiral, makaroni lan pita ... lan sejatine pancen enak banget kabeh nyebarake pokito parmesan belang ... uhmmmmmm !!!! Aku resep banget karo resep sampeyan, minangka tupper saben dina lan aku mesthi entuk sesuatu saka resep sampeyan ... matur nuwun kanggo ide-ide !!!!!!

    1.    Ummu Aisyah ngandika

      Halo Manu!

      Kita seneng banget yen sampeyan seneng resep lan saos iki enak banget. Matur nuwun kanggo maca kita lan komentar! ; )

      regards

  3.   ana ngandika

    Sampeyan ngira pikiranku. Mung dina iki aku bakal nemokake. Saos sing enak lan aku resep resep menyang setengah jagad.
    Saludine 🙂

  4.   Villalobos Gretyibel ngandika

    Aku kudu ngakoni yen iki pertama kaline aku ngetutake resep ing Internet, ing kasus iki aku ana ing njaba negara lan saos tuna iki tradisional banget saka negaraku lan aku pengin nyoba ... Sejatine luar biasa, Matur suwun amarga wis nuduhake resep sing gampang nanging luar biasa iki .. Aku nambah ketumbar ing pungkasan lan voila! Apik banget !!!