Kalkun sing diiseni, resep Natal

Kalkun Natal sing diiseni

Ing tanggal khusus kasebut, kita menehi resep Natal, a Kalkun sing diiseni khas banget tanggal iki. Kanggo nyatane, aku ora nate wani nggawe panganan iki amarga rasane rumit banget lan aku mikir ora bakal katon apik, nanging sawise kaping pisanan iki aku yakin sampeyan bakal luwih asring nindakake. Luwih luwih gampang tinimbang sing dianggep priori lan pancen apik. Kita kabeh seneng!

Yen sampeyan ora bisa nemokake kalkun tanpa tulang lan sampeyan pengin nggawe resep, coba baleni dhewe. Ing kene sampeyan bisa ndeleng carane balung kalkun ing cara sing gampang.

Kalkun sing diiseni iki minangka panganan sing kuwat banget, mula sing ideal yaiku ngiringan sajian ringan kayata Kue salmon lan udang utawa sing Salad Udang.

Bahan (8 porsi)

  • 1 kalkun tanpa tulang
  • 100 gr. saka butter
  • 1 gelas anggur port lan koakac (campuran)
  • daging babi
  • oregano
  • sat
  • mrico
  • 1 bawang bombay ayu
  • 2 tomat mateng
  • 2 godhong teluk
  • canela

Kanggo ngisi

  • Sosis daging 5
  • 4 irisan daging babi sing kandel
  • 150 gr. tacos ham
  • lenga zaitun
  • 1 papak
  • 18 prun direndhem ing cognac
  • 10 apricot garing direndhem ing cognac
  • 50 gr. kacang pinus
  • 1 potong truffle, disigar kanthi alus
  • 1 gelas Pelabuhan
  • sat
  • mrico
  • peterseli
  • canela

Kanggo saos

  • 100 gr. prunes direndhem ing cognac
  • 50 gr. kacang pinus
Peralatan liyane sing dibutuhake
  • Syringe
  • Sikat dapur (disaranake)
  • Utas masak
  • Jarum lemu

Wigati

Aja lali rendhem kismis lan apricot garing ing brendi sethitik.

Nyiyapake kalkun kanggo isi

Smash kalkun nganggo anggur lan butter

Sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku kanthi tliti nyopot kabeh wulu sing isih ana ing kalkun lan kita ngresiki banget uga Loro ing njero njaba. Coba tinggalake kulit gulu sing cukup kanggo digunakake mengko kanggo nutup kalkun. Wenehi kalkun lan celupake karo Port. Kita bisa nggunakake sikat pawon kanggo mbantu kita.   Turki disuntik karo jarum suntik

Ing gelas, kita lebur sawetara mentega lan dicampur karo koakac lan anggur Port. Kanthi dicampur, kita isi jarum suntik (yen bisa kandel) lan nyuntikake campuran menyang kalkun daging dadi empuk lan luwih enak.

Kalkun tanpa tulang lan disuntik

Kita nyelehake kalkun ing nampan lan disimpen ing kulkas sewengi bengi.

Gawe ngisi

Ing wajan kita nyelehake minyak lan bawang putih. Nalika bawang putih digoreng, tambahkan sosis sing dicincang lan daging babi lan kubus. Yen wis digoreng, kita simpen ing piring.

Kita ngresiki wajan lan lebokake kismis lan apricot garing ing njero (elinga yen sampeyan kudu direndhem sadurunge) lan digoreng kanthi panas sing gedhe. Sawise digoreng, tambahkan truffle sing disigar, kacang pinus, kayu manis, peterseli, uyah, mrico, cairan saka kismis lan apricot garing sing direndhem lan cipratan Port.

Tambah daging sing wis dicawisake ing langkah sadurunge menyang wajan kismis lan apricot sing wis garing. Kita masak sajrone sawetara menit, dicampur aduk banjur lebokake ing tupperware.

Kita lebokake ing kulkas lan isine nganti sesuk.

Isi kalkun

Kalkun tanpa boneka lan boneka

Dina sabanjuré, kita nggawa kalkun saka kulkas lan isian sing wis dilindhungi. Turki isi

Kita sijine ing usus kalkun.

Kalkun diiseni dijahit

Kita nutup kalkun kanthi njahit nganggo jarum lan benang khusus kanggo masak. Yen sampeyan ora duwe utas khusus, gunakake utas sing rada lemu lan jarum kandel kanggo nemplek.   Kalkun mentega

Kita mangsuli kalkun ing njaba lan disebar nganggo lard ing njaba kabeh. Kalkun diiseni arep dipanggang

Lebokake kalkun ing mangkuk nganggo bawang, tomat loro (yen wis mateng kanggo rasa saos luwih enak), godhong teluk lan kayu manis.

Panggang kalkun  Turki metu saka oven

Kita nyelehake kalkun ing oven lan ditutup nganggo kertas minyak utawa kertas albal supaya ora kobong. Kalkun kudu ana ing oven suwene 3 jam kira-kira (gumantung saka sepira kalkuné). Yen kalkun wis rampung ing njero, kita jupuk kertas panggang sing wis ditutupi supaya coklat ing njaba.

Wigati

Kanggo nggawe saos sampeyan kudu mriksa kalkun kasebut saben-saben ojo entek saos. Yen ngono, tambahkan banyu utawa anggur port lan koakac yen perlu. Elinga yen ana pungkasane kudu akeh saos.

Turki seger saka oven

Yen wis rampung setengah jam, tambahkan prun sing wis direndhem lan sisa cemara menyang saos supaya bisa digawe saus kalkun.

Saiki kalkun sing diiseni

Kalkun sing diiseni, resep Natal

Yen wis rampung kita bisa menehi presentasi kalkun kabeh ing mangkuk karo saos sak. Ukir langsung ing meja amarga cara iki luwih spektakuler.

Nglereni kalkun sing diiseni
Kita uga bisa nyigar lan menehi ing piring individu sepotong kalkun sing diiseni lan saos cilik.
Masakan Turki diisi saos
Saus liyane disajikake ing boat saos sing beda supaya para tamu bisa luwih akeh nglayani awake dhewe.
Saus kalkun sing diiseni

Kanggo saos, kita bisa nambah trikatuka lan tomat sing wis dipotong-potong, copot utawa remuk. Cithakan setengah sayuran sing wis disigar banjur separo liyane ditumbuk karo mixer, ditambah karo saos lan dicampur dadi homogen.

Muga-muga sampeyan seneng sing iki kalkun sing apik banget, resep khas Natal.

Kesulitan: media

Informasi luwih lengkap - Cara balung kalkun, Kue salmon lan udang, Salad Udang

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carmen Gonzalez Garcia ngandika

    Resep iki sugih banget, kayane angel nanging ora angel, sampeyan kudu semangat.
    Matur nuwun kanggo nuduhake.

  2.   Maria ngandika

    Sugeng, kanggo rincian babagan resep sampeyan! Aku mikir nggawe kalkun sing diisi krasan kanggo nedha bengi kanggo Thanksgiving! Nanging ndeleng karya, ayo menyang menu sing ditemokake bojoku ing dina Jumuah, sing istimewa amarga tanggal kasebut lan dheweke duwe masakan kalkun lan khas! Lan uga regane larang banget, € 17,50!

  3.   sawiak ngandika

    Isi iki minangka cisco. Luwih praktis kanggo nyelehake kabeh sing mentah, diikat karo endhog: growong kewan omo kasebut minangka oven lan banjur sampeyan entuk jajan kanthi bentuk bola rugbi, gampang banget dipotong irisan tipis utawa kandel bisa tahan suwene rong dina. Kajaba iku, kanthi isi sing dirilis nalika wis mateng, deglazed, saos digawe dhewe