Kentang tumbuk gratin karo keju

Kentang tumbuk gratin karo keju, piring kentang sing enak nganggo sentuhan keju gratin. Puree krasan, cocog kanggo iringan panganan, iwak, sayuran ... Piring sing sederhana, klasik.

El kentang tumbuk bisa disiapake kanthi macem-macem caraGumantung saka selera sampeyan, ora padha karo wiwitan utawa kalebu daging utawa iwak, teksture kudu beda. Amarga sajian iki minangka sajian utama lan gratin, aku wis nggawe luwih konsisten, nanging yen sampeyan pengin ngiringi piring liyane utawa dicampur karo bahan liyane, bisa dadi luwih apik lan luwih entheng.

Kentang tumbuk gratin karo keju
Pengarang:
Jinis resep: Wiwitan
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 1 kilo kentang
  • 50 gr. saka butter
  • 80 ml susu, susu sing nguap utawa krim
  • Keju parut
  • Sal
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake gratin kentang mashed karo keju, kita bakal miwiti masak kentang. Kita lebokake panci kanthi banyu akeh, tambah kentang lan kari nganti mateng ing antarane 20-30 menit, gumantung saka kentang. Yen wis ana, kita nggawa dheweke metu lan saluran.
  2. Sawise dikuras, kita kupas lan dicincang, dilebokake ing mangkuk, mesthine kudu panas supaya bisa ngremuk luwih apik. Kita bakal ngatasi spatula kanggo mash utawa garpu. Kita bakal nggabungake butter ing kentang nalika kentang dadi panas supaya bisa digabung kanthi apik.
  3. Kita nambah uyah sithik ing campuran iki.
  4. Pungkasane, kita tambahake susu, krim utawa susu sing diuap, bakal ditambahake ing puree lan aduk lan aduk kanthi becik. Kita bakal pour nganti kita ninggalake puree krim, kaya sing dikarepake.
  5. Kita lebokake puree ing sajian panggang, kita tutup karo keju parut.
  6. Kita lebokake ing oven lan gratin ing suhu 180ºC. Yen wis ana emas ing ndhuwur, copot banjur wenehake.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.