Kentang karo papak lan parsley vinaigrette
 
Wektu persiyapan
Wektu masak
Total wektu
 
Pengarang:
Jinis resep: Wiwitan
Porsi: 4
Ingredients
  • 5-6 kentang
  • 4 siung bawang putih
  • Peterseli disigar sakepel
  • 3- 4 sendok makan cuka
  • Lenga zaitun
  • Sal
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake kentang karo papak, peterseli ing vinaigrette, kita bakal miwiti ngupas kentang, dicuci, garing lan dipotong irisan tipis kurang saka siji sentimeter.
  2. Kita njupuk wajan sing wiyar, tambahkan cipratan minyak, lebokake kentang, kita wenehi panas sedhengan, karepe supaya ora dibakar, kudu dimasak ing njero lan coklat rada njaba. Udakara 15 menit.
  3. Nalika kentang lagi masak, kita nyiyapake mash. Kupas lan potong bawang putih, lebokake ing lesung nganggo peterseli sing wis dicuci lan dicincang.
  4. Kita ngremuk kabeh kanthi becik, yen wis remuk, kita nambah sawetara sendok cuka, amarga sampeyan seneng bisa nambah cuka, kita uga nambah 2-3 sendok banyu, aduk banjur aduk kanthi becik.
  5. Sawise kentang wis ana, kita bisa ngilangi minyak sithik yen ana akeh, tambahkan mash lan bumbuhake uyah.
  6. Kita nyampur kabeh lan supaya rasa bisa dicampur. Kita bakal duwe panas sedheng. Ayo kita masak nganti 2-3 menit lan ucul saka geni.
  7. Dadi ing sumber sing panas banget.
Resep dening Resep Pawon ing https://www.lasrecetascocina.com/patatas-con-ajo-y-perejil-a-la-vinagreta/