Cumi ing saus bawang
 
Wektu persiyapan
Wektu masak
Total wektu
 
Pengarang:
Jinis resep: Ikan
Porsi: 4
Ingredients
  • 1,5 kilo cumi-cumi
  • 3 cebollas
  • 2 siung bawang putih
  • 200 ml anggur putih
  • 1 lenga zaitun
  • Mrica
  • Sal
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake cumi ing saus bawang, dhisik kudu ngresiki cumi-cumi, langkah iki bisa ditindakake ing pelayan iwak, nanging sampeyan kudu ngrampungake reresik kanthi apik.
  2. Kita ngilangi kulit, ngilangi sikil lan tentakel, dipotong dadi cilik.
  3. Saliyane, kita ngethok bawang dadi julienne, dikupas bawang putih lan dicincang.
  4. Kita lebokake casserole ing geni kanthi jet minyak, tambahkan trikatuka lan jupuk ing geni panas.
  5. Nalika kita ndeleng manawa bawang wis rebus, tambahi bawang putih cincang.
  6. Yen kabeh wis cekap, tambahkan cumi-cumi, ganti tikel, tumis nganti sawetara menit.
  7. Tambah anggur putih lan wenehake alkohol sakitar 5 menit.
  8. Kita lebokake uyah lan mrico sithik.
  9. Tambahake gelas banyu cilik lan masak suwene 10-15 menit, nganti cumi empuk.
  10. Kita nyoba mbenerake uyah lan mrico.
  11. Kanggo saos, kita bisa njupuk trikatuka lan duduh kaldu banjur remuk, lebokake cumi, masak nganti sawetara menit lan saus wis siyap.
Resep dening Resep Pawon ing https://www.lasrecetascocina.com/calamares-en-salsa-de-cebolla/