Kue kuwalik oranye
 
Wektu persiyapan
Wektu masak
Total wektu
 
Kue oranye iki minangka proposal musiman sing apik. Cocog kanggo dadi sarapan utawa panganan cuci mulut karo kastard utawa es krim.
Pengarang:
Jinis resep: Dessert,
Kamar pawon: Tradisional
Porsi: 8-12
Ingredients
  • Endhog 4
  • 220 g. saka gula
  • 150 g. Saka glepung
  • 1 sendhok ragi kimia (Royal)
  • 150 g. mentega lebur
  • 120 g. kemiri remuk
  • 1 sdt semangat jeruk
Topping oranye
  • 125 ml banyu
  • 225 g. saka gula
  • 2 jeruk dipotong irisan tipis banget
Preparation
  1. Kita adhem banyu nganggo gula lan masak nganti larut. Tambah jeruk lan masak suwene 10 nganti 15 menit nganti uwoh alus lan sirup nanging tetep bentuke. Kita cadangan woh lan sirup kanthi kapisah.
  2. Endhog kita ngalahake nganggo gula nganti putih.
  3. We nambah mentega lebur, hazelnut lan semangat lemon lan campuran.
  4. Kita nyaring glepung lan ragi lan lebokake campuran sadurunge karo spatula sing nggawe gerakan enope.
  5. Kita baris ing ngisor cetakan kanthi kertas baking lan oven digawe adhem nganti 190ÂșC.
  6. We nyeleh ing jeruk ing latar mburi, kanthi cara sing kepengin weruh - ngowahi iku bakal dadi sing sampeyan tingali.
  7. Ndhuwur kita pour adonan jajan lan lancar permukaane.
  8. Kita panggang sajrone 40-50 menit.
  9. Sawise dipanggang, jajan kasebut digawe adhem ing rak nanging isih ana ing cetakan lan yen wis adhem banget, kita banjur mbukak lan kita cet nganggo sirup dilindhungi undhang-undhang
Informasi nutrisi saben porsi
Ukuran porsi: 365
Resep dening Resep Pawon at https://www.lasrecetascocina.com/bizcocho-invertido-de-naranja/