pestiños

Pestiños, panganan tradisional sing disiapake ing tanggal Paskah lan Natal. Pestiños minangka rasa manis Andalusia khas, sanajan ana sawetara resep kanggo pestiños, ing saben wilayah kasebut duwe resep dhewe-dhewe. Nanging dheweke isih nyenengake.
Resep saka pestiños Sederhana disiyapake, adonan digawe sakedap, sing paling nyenengake yaiku ngethok lan nggoreng, sing mbutuhake wektu, nanging asile regane cukup.

pestiños
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 6
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 500 gr glepung udakara
  • 250 ml anggur putih
  • 125 ml. Saka lenga zaitun
  • 2 sendhok matalauva
  • Lemon semangat
  • Ragi 1 sendhok teh
  • Uyah ½ sendhok teh
  • Gula
  • Kayu legi
  • Oli zaitun utawa kembang srengenge kanggo nggoreng
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake pestisio, luwih dhisik dhisik wajanen nganggo 125 ml. minyak zaitun lan Matalahúva. Kanthi panas sing kurang, kita bakal ngidini matalahúva ngeculake kabeh rasa, udakara 5 menit, mateni lan cadangan. Ayo dadi adhem.
  2. Ing mangkuk kapisah, kita lebokake glepung, anggur putih, semangat lemon, uyah lan ragi. Kita aduk lan tambah minyak sing wis diubengi karo Matalahúva.
  3. Kita diuleni nganti kabeh bahan terintegrasi, yen butuh tepung luwih akeh bakal ditambahake. Kita bakal ngaso nganti 30 menit.
  4. Sawise wektu iki, kita njupuk bagean saka adonan lan kanthi bantuan rol, kita bakal adeg nganti lancip banget.
  5. Kita bakal ngethok persegi panjang utawa kothak, kita bisa ngatasi pasta.
  6. Kita nggawe bentuk pestisida kanthi nggabungake rong ujung kothak adonan.
  7. Kita nyiyapake wajan ing geni kanthi akeh minyak zaitun utawa kembang srengenge. Kita bakal nyelehake kanthi panas sedheng, mesthine kudu panas nanging ora panas banget supaya nalika masang pestiños bisa ditindakake kanthi apik. Saliyane, kita sijine piring utawa mangkuk nganggo kertas pawon, supaya nyerep minyak.
  8. Kita bakal ngeculake lan nggoreng pestisida. Kita bakal nyepetake kabeh. Kita nggawa dheweke lan dilebokake ing kertas.
  9. Ing mangkuk liyane, kita bakal nyelehake gula lan kayu manis, kita dicampur lan bakal ngliwati pestiños liwat lapisan gula iki.
  10. Kita bakal terus nyelehake ing sumber.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.