Beras nganggo iwak sotong lan udang

Beras nganggo sotong lan udang dadi sega supaya sukses. Beras iku tradisional banget lan bisa disiapake kanthi nganggo cara akeh. Sega karo iwak sotong lan udang iki disiapake kaya paella.

Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo pari karo iwak sotong lan udang Sing apik kanggo kita yaiku bahan-bahane bermutu, kaya sega.

Panganan sing sugeh lan sederhana kanggo digawe.

Beras nganggo iwak sotong lan udang
Pengarang:
Jinis resep: Beras
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 350 gr. bom pari
  • 1 liter duduh kaldu
  • 2 iwak sotong
  • 12 udang
  • 1 mrico lonceng ijo
  • 2 siung bawang putih
  • 6 sendok makan puree tomat
  • ½ sendhok kunyit
  • Minyak lan uyah
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake sega karo cuttlefish lan udang, luwih dhisik tumis bahan utama. Udang bisa dikupas utawa diresiki nganggo cangkang kasebut. Yen dikupas, ora prelu tumis.
  2. Kita nyelehake casserole kanggo nggawe paella ing geni kanthi lenga sithik, tumis udang banjur digawa metu. We dipesen
  3. Kita ngresiki lan ngethok cuttlefish dadi cilik, ditambahake menyang kaserol, tumis sethithik banjur copot. We dipesen
  4. Cincang mrico lan papak.
  5. Cawis mrico banjur dicawisake, kita masak nalika wis empuk, kita nambah bawang putih, sadurunge dicampur warna tomat sing wis digodhog, wis diwisakake sawetara menit.
  6. Tambah cuttlefish, masak karo saos. Tambah saffron, aduk lan tambah pari. Kita menehi nasi sawetara giliran karo saus.
  7. Kita panas duduh kaldu lan lebokake menyang kaserol. Yen seneng luwih garing, tambahi duduh kaldu. Sampeyan nyelehake banyu kaping pindho luwih akeh tinimbang beras, nanging pompa biasane butuh luwih akeh, nanging bisa beda-beda, mula kita ora bakal nambah kabeh lan yen ngerti yen prelu, kita tambahi luwih akeh. Kita sijine uyah sethithik.
  8. Ayo beras masak suwene 10 menit, banjur lebokake lan kari suwene 8 menit kanthi panas sing luwih alus. Yen sampeyan butuh luwih akeh wektu, coba coba luwih sawetara menit.
  9. Ing menit pungkasan, kita ngicipi uyah, lan udang dipasang ing ndhuwur supaya rampung masak.
  10. Nalika ndeleng yen nasi iku disenengi, mula kita mateni. Ayo ngadeg 5 menit.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.