Kue jagung enak!

Jajan jagung

Iki kue spons umum ing omah. Kanthi secangkir kopi utawa coklat panas ing tengah sore iki jajan jagung Minangka kesenengan mutlak. Dheweke wis nghias nganggo sawetara helai coklat, luwih kanggo estetika tinimbang kanggo rasa; tekstur sing alus lan krim lan rasane alus kue iki ora butuh tambahan.

Kue tepung jagung minangka kue dhasar, uga bisa uga yaiku yogurt lemon, sing bisa nambah aroma lan bahan sing beda. Gampang digawe; prosesor panganan lan oven paling nyambut gawe. Bahane diukur dadi a Cetakan 20 cm. nduwur tembok; Aja wedi yen katon jajan banget, ora bakal tahan suwene 3 dina yen isih lembut.

Ingredients

  • 250 g. butter ing suhu kamar
  • 250 g. saka gula
  • 3 endhog XL
  • 150 g. tepung jagung
  • 150 g. tepung jajanan
  • 3 sendok teh bubuk bubuk
  • 60 ml susu
  • 1 jiwit uyah
  • Setengah coklat bar cair 70% (kanggo dekorasi)

Ngrampungake

Oven digawe panas nganti 190º.

Kita ngalahake mentega ing suhu kamar nambah gula sethithik-sethithik nganti entuk campuran keputihan lan alus.

We nambah kuning telur siji-siji lan kita terus ngalah.

Kita nyampur ing diayak glepung, tepung jagung lan ragi. Tambahake sethithik sethithik ing campuran butter, ngalahake kanthi cepet lan ganti susu.

Ing wadhah kapisah, kita nglumpukake nganti tekan salju nganggo jiwit uyah. Kita lebokake menyang adonan kue lan lebokake gerakan enveloping kanthi nggunakake basa kue.

Kita ndhuk cetakan 20 cm. lan larikake pangkalan nganggo kertas greaseproof. We pour adonan lan kita Gamelan lumahing nganggo spatula. Kita pencet cetakan ing meja kerja 3 utawa 4 kaping supaya adonan tetep.

Kita lebokake oven sing digawe panas nganti 190 derajat lan panggangan 45-60 menit. Wektu kira-kira lan gumantung ing saben oven. Kue bakal siap nalika, nalika sampeyan ngeklik ing tengah jajan nganggo teken, kita bakal weruh yen wis resik.

Copot saka oven, ayo anget lan kita unmold ing rak.

Yen wis adhem, kita tata nganggo untaian coklat molten.

Jajan jagung

Cathetan

Sampeyan uga bisa dekorasi nganggo sawetara woh-wohan candied utawa woh-wohan sing dikeringake kayata kenari utawa kacang almond sing diiris. Ing kasus kaya ngono, sampeyan kudu nyampur bahan kasebut ing adonan sadurunge kue dipanggang.

Yen sampeyan pengin luwih akeh, aja mandheg nyoba jajan tanpa yogurt sing uga enak lan gampang disiyapake.

Katrangan lengkap babagan resep

Jajan jagung

Wektu persiyapan

Wektu masak

Total wektu

Kilokal saben porsi 400

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Eva ngandika

    Apa ana sulih ragi?

  2.   Rossana ngandika

    Halo, aku seneng biskuit iki, apa bisa dihiasi nganggo krim utawa buttercrem? Matur nuwun

    1.    Maria vazquez ngandika

      Sampeyan bisa ngisi kanthi mbukak setengah utawa dekorasi, nanging sing sampeyan karepake 😉