Salad kentang lan jeruk

Salad kentang lan jeruk, resep asli lan tradisional sing disiapake ing pirang-pirang wilayah ing Andalusia, bisa beda-beda gumantung saka wilayah kasebut.

Salad sing seger, sehat lan macem-macemPanganan sing paling apik kanggo miwiti panganan minangka wiwitan, kanggo ngiringi sajian apa wae utawa kanggo sajian siji.

Salad iki dikonsumsi sepanjang taun, amarga kita oranye sepanjang taun.

Salad kentang lan jeruk
Pengarang:
Jinis resep: Wiwitan
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 3-4 kentang
  • Endhog 3
  • 2 oranges
  • 1 cebolla
  • 1-2 kaleng tuna
  • Olives
  • Minyak
  • Mrica
  • Sal
  • Peterseli utawa chives disigar
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake kentang lan salad jeruk, kita bakal miwiti masak kentang. Kita bakal nyelehake panci kanthi banyu kanggo nggodhok, ngumbah kentang lan masak karo kulit, nuli ditinggalake nalika wis empuk.
  2. Kita nggawa dheweke metu lan digawe adhem.
  3. Ing panci liyane, kita bakal nyelehake banyu kanggo nggodhok, kita tigan endhog nalika banyune wiwit mendidih, diideni nganti 10 menit. Kita dipateni, copot banyu lan adhem.
  4. Sawise kentang adhem, kita dikethok lan dipotong dadi irisan utawa potongan cilik, kita lebokake ing nampan porsi.
  5. Saliyane, kita nglereni endhog sing wis rebus, banjur dipotong-potong. Kita nambahake menyang sumber kasebut uga kentang.
  6. Kupas, potong bawang dadi irisan tipis banjur dilebokake ing sisih ndhuwur.
  7. Kita ngupas jeruk sing ngilangi bagian putih lan dipotong-potong, ditambah karo salad.
  8. Kita mbukak kaleng tuna, mbusak sawetara minyak utawa bisa digunakake kanggo salad, nambah tuna ing salad, disebar kabeh kanggo dicampur.
  9. Kita sijine sawetara zaitun ing sisih ndhuwur.
  10. Kanggo klamben, ing gelas kita sijine jet minyak, cuka, uyah lan mrico, kita ngalahake kabeh supaya bisa dicampur lan nganggo salad.
  11. Cincang parsley sithik utawa bawang banjur sumebar ing sisih ndhuwur. Kita nyisihake salad ing kulkas dadi adhem yen adhem.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Enric ngandika

    Resep sing gampang lan gampang disiyapake nanging jeruk ilang.

    1.    Montse Morote ngandika

      Matur suwun, aku lali karo jeruk.