Kacang ireng

Kacang ireng, sajian sendok becik kanggo dina kadhemen iki. Kacang Pinto krim banget, nduweni rasa sing apik banget lan ora perlu akeh bahan kanggo nggawe rasa sing enak.

Ing kalodhangan iki piring kacang pinto sing dakgawa iku prasaja banget, amarga mung dimasak nganggo sayuran, godhok sing prasaja nanging kenyang.

Kanggo nggawe sajian iki sampeyan bisa nggunakake kompor tekanan, padha uga apik banget lan ing wektu cendhak padha siap. Cara tradisional mbutuhake wektu luwih suwe.

Kacang ireng
Pengarang:
Jinis resep: Wiwitan
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 500 gram kacang pinto direndhem kanggo 12 jam
  • 1 lada lada abang
  • 1 mrico lonceng ijo
  • 1 cebolla
  • 1 zanahoria
  • 1 bawang
  • Saos tomat 4 sendok
  • 1 sendhok paprika manis
  • Sal
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake godhok kacang pinto iki, pisanan kita bakal rendhem kacang buncis ing wayah wengi. Nalika kita arep nyiyapake kacang buncis kita sijine saucepan, wisuh kabeh sayuran, sampeyan bisa sijine sayuran ing bêsik utawa wutuh lan mentahan. Kita sijine ing pot utawa wajan. Tambah kacang buncis lan tutup karo akeh banyu. Tambah tablespoon saka paprika manis. Ayo miwiti masak.
  2. Ayo padha masak lan sanalika godhok pisanan wiwit, Cut karo banyu kadhemen sethitik. supaya kita bakal nindakake saperangan kaping.
  3. Kita bakal ngidini masak nganti kacang buncis alus. Nalika lagi meh siap, rasa uyah lan mbenerake. Kita njupuk bagéyan utawa kabeh sayuran lan tlatah mau, ditambahake menyang pot karo kacang buncis, kanggo menehi rasa lan kekandelan kanggo sauce. Sampeyan bisa ninggalake sawetara potongan sayuran lan dipotong dadi potongan cilik kanggo ngiringi sajian.
  4. Dheweke bakal siap mangan !!! Sajian sing prasaja banget.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.