Kue nasi

Pancen sampeyan ora kelakon kaya ngono nasi putih lan sampeyan mesthi duwe barang sing isih ana. Dina iki, aku menehi ide sing apik kanggo njupuk beras putih mau, kanggo ngasilake jajan sega enak.

Kue nasi
Iki Kue nasi Iki dudu panganan garing sing didol ing supermarket, pancake iki kaya jinis donat sing dadi bahan penting beras. Dheweke goreng lan aku bisa njamin yen sampeyan bakal tresna. Ing kulawarga, iku khas banget, amarga aku kelingan yen mbah putri biyen nggawe camilan.
Pengarang:
Kamar pawon: Tradisional
Jinis resep: Cemilan
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • Sega putih sing turah.
  • 1 utawa 2 endhog.
  • ½ gelas susu.
  • Uyah.
  • Tepung
  • Parsley.
  • Minyak zaitun kanggo nggoreng.
Preparation
  1. Kanggo nggawe resep kue roti iki, kita mung kudu golek bahan bintang, yaiku nasi. Jumlah bahan bakal gumantung karo jumlah beras sing ana, mula sampeyan bakal nambah utawa nyuda bahan kasebut miturut proporsi beras.
  2. Ing mangkuk, kita bakal nyelehake pari sing isih ana lan aduk sethithik supaya pari-parian ngeculake lan aja nganti caket. Banjur kita bakal nambah setengah gelas susu, endhog (utawa loro yen akeh beras), uyah lan peterseli, lan kita bakal aduk kabeh kanthi apik supaya bahan-bahan kasebut dicampur.
  3. Sabanjure, kita bakal ngalahake campuran sadurunge lan nambah glepung (sing ngakoni) nganti entuk adonan sing ora rumit utawa cair banget. Cukup kanggo mbentuk bal supaya sega ora mati.
  4. Pungkasan, kita bakal nyelehake wajan kanthi minyak panas lan kanthi rong sendok, kita bakal nggawe kue beras kanthi dicelupake ing minyak kanggo nggoreng.
Cathetan
Muga-muga sampeyan seneng resep tradisional iki kanggo kue beras sing digawe mbah putri.
Informasi nutrisi saben porsi
Kalori: 156

Nalika ana, ing njaba omah, lan butuh cemilan, kita mesthi mikir kabeh sing bisa dilarang. Ana prekara sing ora kedadeyan Kue nasi (ojo bingung karo omelet sekul). Cahya, sehat lan kabeh cocog karo kabeh perkara. Apa maneh sing bisa dijaluk? Dina iki kita bakal njlentrehake kabeh keraguan babagan lingkungane. Apa sampeyan mikir ngerti kabeh? Temokake manawa kedadeyan kasebut pancen bener!

Pancake beras coklat

Kue nasi

Nalika kita ngomong babagan pancake beras coklat, kita wis mikir babagan diet. Iki minangka alternatif sing apik kanggo wayah esuk utawa tengah awan, nalika weteng njaluk kita sukulen nanging ora bisa ngombe akeh kalori. Mesthi wae, ora becik yen mikir manawa mung nggunakake panggunaan yen lagi diet.

Kue beras bisa uga ditetepake minangka solusi cepet nalika kita luwe, nanging kita ora pengin nggawe tangan sing manis. Wetan jinis pancake Iki nawakake supaya kita bisa nglegakake keluwen, entuk kontribusi nutrisi sing apik lan kalori sing kurang. Kanthi cara sing padha, dheweke ngerti cara ngisi daya batre kita sajrone sawetara menit, amarga uga padha kalebu karbohidrat. Kita kudu ngobong olahraga kasebut, mula yen sampeyan ora olahraga, coba pikirake lan suda asupan karbohidrat sampeyan. Mung kanggo apresiasi cilik kasebut, ora bakal ngrusak mitos lan kasunyatan gedhe sing ana ing antarane pancake gandum. Mesthi wae, dheweke ora kudu ngganti salah sawijining panganan utama.

Nasi utawa pancake jagung?

Pancake beras lan jagung  

Kita wis komentar yen beras lan pari-parian meh penting kanggo wayah esuk utawa tengah sore, nanging, Sing endi sing luwih apik, sega utawa jagung?. Ing kene kita wis duwe dilema sing gedhe, nanging ora ana sing ora bisa diselesaikan kanthi menehi komentar babagan kaloro pilihan kasebut. Sampeyan kudu ujar manawa ing kaloro pilihan kasebut, kanggo nyiyapake, mung duwe sereal minangka bahan utama.

Iki kudu dieling-eling nalika tuku. Ora kabeh merek bisa digunakake kanthi cara sing padha lan kadhang kala, kita ngerteni luwih tuwa tinimbang beras utawa jagung, uga ngemot minyak kembang srengenge utawa lesitin kedele, kalebu bahan liyane. Loro-lorone ing jajan beras lan jagung, duwe nilai sing padha.

  • Kue beras: Dheweke duwe 30 kalori saben potong. Dadi, nalika ngomong babagan 100 gram, kita bakal ngadhepi udakara 381 kkal. Karbohidrat udakara 78 g, kanggo sing 100 gr. Proteiné 8,5g lan uyah 0,02g.
  • Pancake jagung: Pancake jagung uga duwe kalori sing padha saben 100 gr., yaiku, 381. Karbohidrat udakara 83g, protein 7g lan uyah ing kasus iki luwih dhuwur, 1,4g.

Kaya sing dingerteni, variasi-variasi kasebut cukup sithik, mula akeh wong sing milih jagung. Ing pirang-pirang kasus, nalika pengin mateni rasa kuatir amarga ora mangan kabeh sing dikarepake, flakes jagung bisa mateni kabeh idham-idham. Dheweke duwe rasa sing luwih khas lan enak, sing ngelingake popcorn, nanging kaya kabeh, sampeyan bakal bisa ngrasakake.

Apa kue beras gemuk?

Kue nasi  

Kaya sing wis dideleng ing sadurunge, sampeyan ora bisa ujar manawa jajan sega nambah lemu. Saiki, ora kabeh kudu dianggep regane. Sanajan masing-masing bisa nggawa 29 utawa 30 kalori, kita bisa njupuk sawetara, umume esuk lan tengah awan. Yen njupuk udakara 100 gram, mula bakal ngomong babagan jumlah kalori sing luwih gedhe.

Mesthi, biasane ora dijupuk dhewe, mula kita bisa ngiringan karo infus lan irisan kalkun utawa susu pitik. Kajaba iku, uga sepotong keju seger 0% lemak, gabungke kanthi sampurna. Sampeyan uga kudu nyathet yen ngomong babagan kue beras, kita nggawe sing sederhana, sing ora duwe aditif lan mung beras dhewe sing bakal dadi bahan dhasar. Napa kita nyebutake iki? Ya, amarga ana macem-macem jinis pancake. Coklat, yoghurt utawa karamel minangka kesenengan, nanging sampeyan kudu eling yen kalori bakal mundhak. Dadi, saiki, sawetara kue beras dhasar ora lemu.

Apa kue beras duwe arsenik?

Pancake nasi pecah

Durung suwe iki ana warta sing nguwatirake masarakat. Ing Swedia, disaranake supaya kabeh bocah sing umure 6 taun utawa luwih enom ora mangan jajan nasi uga nasi dhewe. Ditulis manawa ing saben sajian sing dipangan, dheweke uga nggunakake arsenik. Kayane WHO negesake manawa beras lan produk sing digawe duwe tingkat dhuwur.

Mesthi wae, supaya ana masalah kesehatan sing cukup, kita kudu nggunakake konsumsi sing meh akeh banget. Minangka aturan umum lan jumlah moderat ora kudu dadi masalah kesehatan. Yen sampeyan pengin terus njupuk beras putih, contone, mung kanthi nggodhok, sampeyan bakal wis nyuda tingkat arsenik.

Kue beras Hacendado lan Bicentury

Pancake bicentury lan juragan tanah

Saben lunga menyang pasar swalayan, ora ana tuku sing kurang saka sega. Mesthi wae, kita ora mesthi nggayuh asil sing sampurna saka segi rasa. Yen merek beda-beda, bisa uga bahan-bahane lan mesthi wae, rasa sing bakal diwenehake camilan iki.

  • Kue beras hacendado: Merek Hacendado bisa ditemokake ing Mercadona. Salah sawijining papan dhasar kanggo entuk akeh produk kanthi rega sing sampurna. Ing kasus iki, pancake ana ing paket individu. Kanthi cara iki, dheweke bakal dadi pilihan nalika pengin mangan pancake lan ora ana ing omah. Nilai energi saben 100 gram yaiku 368 kkal. Sampeyan uga bisa nyoba beras sing digabung karo gandum lan sampeyan bakal weruh rasane enak.
  • Pancake bicentury: Pancake bicentury rada larang tinimbang Mercadona. Kajaba iku, yen sampeyan pengin milih saka macem-macem rasa, tanpa panganan utawa kalori sing penting, bisa uga iki minangka pilihan sing paling apik. Sampeyan bisa nemokake ing macem-macem coklat, yoghurt utawa karamel.

Cara nggawe pancake beras kembung

Pancake beras karo salmon  

Yen sampeyan pengin gawe pancake utawa cemilan sing sehat dhewe, Sampeyan uga bisa entuk ing omah lan kanthi cara sing gampang. Sampeyan kudu sabar sethithik, nanging mesthine ora angel banget. Soko sing disenengi nalika miwiti masak.

Pancake beras sing dibungkus

Kanggo nggawe pancake beras sing empuk lan nggawe kulawarga kaget, kita kudu:

  • Rice
  • Banyu
  • Lenga zaitun

Kaping pisanan kita kudu masak nasi nganggo banyu. Jumlah kasebut bakal beda-beda gumantung karo jumlah sing pengin dipikolehi. Yen beras rada akeh banget kanggo sampeyan, luwih becik, iku sing dibutuhake. Pramila kita bakal nyisihake geni luwih saka 20 menit. Yen wis rampung, kita kudu ngeculake kanthi apik lan bakal dibuwang ing nampan oven.

Sing paling apik yaiku oven wis digawe panas, amarga kanthi cara iki, kita kudu nyuda suhu kanggo nggawe beras. Kira-kira 70-80º bakal luwih saka cukup. Kita bakal ninggalake udakara 45 menit. Sanajan kita bakal ngenteni amarga saben oven minangka jagad. Apa sing pengin ditindakake yaiku supaya ora roti panggang. Sawise suwe, kita bakal nambah menyang wajan nganggo minyak. Bakal diwutahake ing sendok lan deleng kepiye kembung. Saiki kita kudu nyopot lan nyelehake ing serbet utawa kertas nyerep kanggo ngilangi minyak sabisa. Pungkasane, sampeyan bisa nambah uyah utawa gula miturut pilihan sampeyan banjur iku.

Jajan sega cepet

  • Rice
  • Wiji wijen
  • Uyah sithik

Ing kasus iki, kita uga kudu masak sega. Yen wis garing lan wis kliwat, bakal ing titik sing tepat kanggo nggawe pancake. Saiki wayahe ngladeni. Kita nambah wiji lan bentuk pancake. Saiki mung ana lebokake menyang gelombang mikro sajrone sawetara menit, bunder lan bunder. Sampeyan bakal bisa ndeleng manawa sampurna!

Lan, apa sampeyan wis nyoba omelet ireng? Ora? Tulis resep iki:

Artikel sing gegandhengan:
Nasi Omelet

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.