Kue spons lengkap karo apel

Kue spons lengkap karo apel, kue sing enak lan enak kanggo sarapan utawa cemilan. Kue kasebut jus banget amarga apel menehi adonan lembab lan luwih jus.

Iki uga bakal dadi kue spons sing bisa digunakake, saupaku apel wis mateng lan ngubengi mangkuk buah. Supaya sampeyan bisa nggunakake woh-wohan sing isih mateng.

Kue spons lengkap karo apel
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 8
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 3 gelas glepung gandum
  • 2 yogurt
  • Endhog 4
  • 2 apel
  • 1- ⅕ glepung utawa glepung klapa
  • ½ gelas kembang srengenge utawa minyak zaitun sing entheng
  • 1 sachet ragi
  • ½ sendok teh baking soda
  • Kayu manis 1 sendhok teh
  • Wiji macem-macem
Preparation
  1. Kanggo nggawe jajan spons apel kabeh, oven bakal diowahi dadi 180ºC. Kita njupuk Bowl lan nyelehake endhog lan gula, kita ngalahake. Banjur kita tambahake yogurt, aduk rata.
  2. Kita ngumbah apel.
  3. Kita nggabungake minyak lan nyampur kabeh kanthi apik. Kita parut apel utawa bisa dipotong dadi cilik.
  4. Kita nambah apel ing adonan lan adonan. Ing mangkuk liyane, kita lebokake bahan-bahan garing kayata glepung gandum, tambah kayu manis, bikarbonat, ragi lan campuran.
  5. Kita bakal nambah campuran adonan iki kanthi adonan, aduk nganti aduk kanthi apik. Kita bakal rampung kanthi nambah wiji campuran. Jumlah kasebut miturut kekarepan sampeyan.
  6. Kita nyiyapake cetakan, dilapis nganggo kertas minyak lan wenehake adonan. Kita nambah sawetara wiji ing ndhuwur adonan sadurunge dilebokake ing oven.
  7. Kita lebokake ing oven 40-50 menit utawa nganti rampung. Kanggo nindakake iki kita bakal cucuk nganggo tusuk gigi, yen metu garing bakal siyap.
  8. Kanthi jumlah kasebut, jajan spons sing apik metu, cetakane 20 x 30cm.
  9. Muga-muga sampeyan seneng !!!

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.