Flan klapa lan susu kental

Flan klapa, panganan cuci mulut sing sederhana, cepet lan apik banget, cocog kanggo panganan cuci mulut sawise mangan enak.

Flan minangka panganan cuci mulut sing dihargai, sing ora seneng. Ing kabeh omah, dheweke duwe flan favorit, amarga bisa digawe nganggo macem-macem cara lan rasa.

Wektu iki aku nggawa sampeyan klapa sing sugih banget lan flan susu pekat, klapa menehi rasa lan tekstur sing nyenengake banget sing sampeyan seneng.

Flan klapa lan susu kental
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 6
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 500 ml susu utuh utawa santen
  • 300 gr. susu kental
  • Endhog 3
  • 100 gr. klapa parut
  • 1 jar karamel cair
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake susu kenthel lan flan klapa, kita bakal miwiti kanthi ngetokake oven, kita bakal nggawa nampan luwih gedhe tinimbang cetakan sing dipasang ing flan, bakal nambah udakara 2 driji banyu, sijine ing oven digawe panas nganti 180ºC.
  2. Kita njupuk cetakan kanggo flan, nutupi pangkal karamel cair, bisa digawe ing omah utawa tuku sing wis siyap. We dipesen
  3. Ing mangkuk kita nyelehake endhog lan susu, ngalahake lan dicampur.
  4. Tambahake susu kental lan aduk rata.
  5. Tambah ¾ bagean saka klapa parut menyang campuran sadurunge. Kita nyampur.
  6. Kita pour kabeh campuran menyang cetakan sing duwe karamel, ing sisih ndhuwur disebarake klapa parut liyane, cetakan flan ing wadhah panggang sing ana banyu, supaya dimasak ing bain- marie
  7. Kita tinggalake nganti flan mateng, udakara 40 menit utawa nganti ditusuk ing tengah banjur garing. Wektu kanggo nggawe bakal gumantung ing oven.
  8. Yen wis, kita njupuk, ayo adhem. Mbukak lan wenehake klapa luwih sithik yen sampeyan seneng.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.