Donat coklat artisan

Donat coklat artisan

Yaiku mikir tembung sik'lan kue-kue industri "sing diwedeni" (dening kabeh) ora ana gandhengane karo obat. Kabeh wong ngerti kekurangan kesehatan sing gedhe saka jajanan jinis iki, nanging uga sejatine kaya sing dikandhakake: "Setahun pisan ora lara". Nanging, kanggo sampeyan sing seneng "manis" sarapan esuk utawa cemilan sore kanthi panganan sing luwih tradisional lan krasan, resep iki diwenehake dina iki kanggo sampeyan: Donat coklat artisan.

Pancen gampang digawe lan luwih sehat tinimbang sing tuku toko. Banjur kita menehi bahan sing perlu lan langkah demi langkah.

Donat coklat artisan
Donat coklat tukang gawean iki bakal dadi luwih nyenengake nalika esuk utawa sore ... Sampeyan milih wayah awan kanggo ngrasakake!
Pengarang:
Kamar pawon: Spanyol
Jinis resep: Gaun mane
Porsi: 20
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 250 ml banyu
  • 100 gr gula
  • Ragi 1 sendhok teh
  • Uyah 2 sendhok teh
  • 620 gr tepung kue
  • 60 g butter
  • Kuning telur 4
  • Essence sendok teh esen vanilla (opsional)
Preparation
  1. We nyekel bokor (Kaping 1) lan lebokake banyu anget, setengah sendok teh ragi lan sendhok gula. Nyampur lan ngaso sawetara menit.
  2. En mangkok liyane (2), campuran bahan kasebut minangka gula, glepung, lan setengah sendhok ragi liyane bilih kita sampun nilar.
  3. Ing mangkuk nomer telu luwih gedhe, kita lebokake kuning telur, esen vanilla lan butter. Kita ngalahake kanthi apik kanthi bantuan a blender.
  4. Sabanjure, ing mangkuk gedhe iki, kita nyampur campuran saka sing pertama, lan aduk kanthi becik. Kita uga nambah mangkuk nomer loro lan wiwiti campuran nganti mbentuk a bal alus lan alus. Yen wis rampung, kita tetep ngaso suwene setengah jam udakara (bakal nambah volume).
  5. Sabanjure, ing pangkalan sing alus lan glepung supaya ora nemplek, kita wenehake adonan lan kita remuk kanthi bantuan roller, nilar kekandelan udakara 2 sentimeter. Lan kita nglereni sik karo cetakan khusus. Kita bakal entuk udakara 20 sik.
  6. Kita lebokake ing nampan baking, dicet nganggo sikat pawon nganggo minyak kembang matahari banjur dilebokake 180 ºC udakara 20 menit nganti rada emas. Nalika kaya ngene, kita nyisihake.
  7. Banjur sampeyan bisa nyelehake jangkoan sing dikarepake. Ing kasus iki, kita wis milih siji tutup coklat digawe saka coklat peteng (siji tablet) lan amplop gelatin. Kita wis ngenalake donat siji-siji lan supaya adhem ing kulkas udakara suwene sawetara jam.
Informasi nutrisi saben porsi
Kalori: 300

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.