Suwiwine pitik karo kari panggang.

Suwiwi pitik kari sing dipanggang, sajian sing sugeh, sederhana lan enak. Suwiwine iki minangka sajian sing gampang digawe, sing cocog kanggo mangan awan utawa nedha bengi. Sayap seneng banget, duwe akeh rasa lan jus banget lan yen kita nambah klamben kaya kari iki, mula bakal luwih apik.

Panganan sing bisa digabungake kanthi apik karo nasi rebus, kentang, sayuran. Resep sing bisa disenengi karo kulawarga utawa kanggo nedha bengi karo kanca.

Suwiwine pitik karo kari panggang.
Pengarang:
Jinis resep: Meat
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 500 gr. swiwi pitik
  • 2-3 siung bawang putih
  • 1 sendhok teh paprika manis utawa panas
  • 150 ml anggur putih
  • Kari kari 2-3 sendhok
  • Mrica
  • Sal
  • Lenga zaitun
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake swiwi pitik kanthi kari ing oven, luwih dhisik kita bakal ngresiki swiwine, saka sawetara wulu.
  2. Ing mangkuk, kita bakal nyelehake jet minyak, kari, paprika, mrico, uyah, bawang putih cincang lan segelas anggur putih, kita nambahake swiwi pitik sing dicampur banget supaya bisa diresiki klamben, sampeyan bisa nambah luwih saka sing disenengi. Ayo diasinake nganti sawetara jam, bisa dadi 2-3 jam utawa ditinggalake sewengi.
  3. Kita nguripake oven ing suhu 200ºC, kanthi panas mudhun lan mudhun.
  4. Kita nyiyapake nampan roti, kita nyelehake swiwine, sampeyan bisa nyelehake sethithik ganti ing ndhuwur utawa minyak zaitun liyane.
  5. Kita lebokake ing oven lan adhem udakara 20 menit.
  6. Sawise wektu iki, kita njupuk lan ngowahi kabeh, sijine maneh ing oven, tinggalake nganti coklat keemasan.
  7. Kita bisa nyelehake sawetara kentang ing sumber kasebut bebarengan karo swiwi supaya digawe ing wektu sing padha ing oven, utawa digawe goreng lan ngiringi sayap pitik sing kari.
  8. Siap mangan !!!

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.