Cumi ing saus bawang

Dina iki aku propose sawetara cumi ing saos bawang, sugih lan gampang disiyapake.

Cumi minangka lele sing asring disenengi, wis biasa mangan, dipanggang, nganggo cincin adonan, kanggo ngiringi piring liyane kayata beras, fideuá…. Kanggo kesempatan iki, aku wis nyiyapake cumi saos bawang, sajian sing enak, sugeh lan sederhana, piring sing kebak rasa ora bisa ilang roti.

Sajian sing bisa disiyapake sadurunge saka dina nganti sesuk lan bakal luwih apik, amarga saos luwih apik.

Cumi ing saus bawang
Pengarang:
Jinis resep: Ikan
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 1,5 kilo cumi-cumi
  • 3 cebollas
  • 2 siung bawang putih
  • 200 ml anggur putih
  • 1 lenga zaitun
  • Mrica
  • Sal
Preparation
  1. Kanggo nyiyapake cumi ing saus bawang, dhisik kudu ngresiki cumi-cumi, langkah iki bisa ditindakake ing pelayan iwak, nanging sampeyan kudu ngrampungake reresik kanthi apik.
  2. Kita ngilangi kulit, ngilangi sikil lan tentakel, dipotong dadi cilik.
  3. Saliyane, kita ngethok bawang dadi julienne, dikupas bawang putih lan dicincang.
  4. Kita lebokake casserole ing geni kanthi jet minyak, tambahkan trikatuka lan jupuk ing geni panas.
  5. Nalika kita ndeleng manawa bawang wis rebus, tambahi bawang putih cincang.
  6. Yen kabeh wis cekap, tambahkan cumi-cumi, ganti tikel, tumis nganti sawetara menit.
  7. Tambah anggur putih lan wenehake alkohol sakitar 5 menit.
  8. Kita lebokake uyah lan mrico sithik.
  9. Tambahake gelas banyu cilik lan masak suwene 10-15 menit, nganti cumi empuk.
  10. Kita nyoba mbenerake uyah lan mrico.
  11. Kanggo saos, kita bisa njupuk trikatuka lan duduh kaldu banjur remuk, lebokake cumi, masak nganti sawetara menit lan saus wis siyap.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.