Kopi Dalgona, kopi viral

Kopi Dalgona

Apa kopi dalgona? Aku takon pitakon sing padha sawetara minggu kepungkur, nalika ndeleng dheweke kasebut ing jaringanku. Saiki, aku ngerti iku kopi krim lan frothy sing lair ing Korea Selatan nalika tahap kaping pisanan pandemi lan nyebabake murka ing jaringan, utamane ing Tik Tok,

Ing karantina kaping pisanan, kaya sing wis dakwaca, dadi modhèr kanggo nuduhake persiyapan kopi iki ing Tik Tok. Jaringan sing ora digunakake, mula saiki durung ditemokake. Lan isin banget, amarga kopi iki sampurna kanggo musim panas sing diiringi es. Apa sampeyan wani nyoba?

Sampeyan mung butuh papat bahan, telu kanthi proporsi sing padha, kanggo nyiyapake: kopi larut, gula, banyu panas lan susu utawa minuman sayuran. Plus, mesthine, blender; listrik yen sampeyan ora pengin ngenteni 10 menit ngalahake kopi kanthi tangan. Yen wis rampung, sampeyan bisa dekorasi nganggo kayu manis, coklat utawa malah madu. Apa sampeyan wis ngrasakake nyoba? Tambah sawetara cookie coklat menyang persamaan lan sampeyan bakal duwe cemilan sing sampurna.

Resepipun

Kopi Dalgona
Kopi Dalgona minangka kopi krim lan cemlorot sing lahir ing Korea Selatan lan nyebar sajrone pérangan pisanan pandemi liwat jaringan sosial.
Pengarang:
Jinis resep: Minuman
Porsi: 1
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 2 sendok kopi sing larut
  • 2 sendhok gula
  • 2 sendhok banyu panas
  • Ngombe susu utawa sayuran
  • Es (opsional)
Preparation
  1. Ing gelas utawa mangkuk blender kita ngalahake kopi larut, gula lan banyu panas, nganti kenthel lan kita entuk krim kopi. Bakal njupuk siji utawa rong menit kanggo nindakake; sawetara liyane yen sampeyan nggunakake mixer tangan.
  2. Yen wis rampung, lebokake es batu yen sampeyan pengin, ing gelas banjur isi nganti ⅔ karo susu utawa omben sayuran. Sawise, mahkota nganggo krim kopi.
  3. Sijine kopi dalgona langsung.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.