Moussaka Yunani: resep tradisional

Moussaka Yunani Moussaka minangka salah sawijining bandha gastronomi Yunani. Sing diakoni sacara internasional, mirip karo lasagna, nanging lapisan pasta ngganti lapisan terong. Apa sampeyan duwe kesempatan kanggo nyoba? Saiki sampeyan bisa nemokake aubergine ing pasar, saiki saiki kudu rampung!

Moussaka utawa Musaka nyalip ing antarane lapisan terong goreng nganggo daging domba lan tomat. Resep rampung karo saus bechamel sing nutupi lapisan pungkasan daging lan coklat ing oven. Lan sanajan akeh resep sing ora nggabungake, wektu iki aku pengin nambah lapisan kentang roti sing umume ana ing buku masak lan ngidini potongan Musaka sing resik.

Aku ora bakal ngapusi sampeyan, nindakake Musaka dudu perkara setengah jam. Ana akeh persiyapan sing dibutuhake Kanggo ngrampungake resep iki lan sanajan gampang, sampeyan kudu nindakake! Dadi kanggo njupuk kauntungan saka wektu sampeyan, saran supaya sampeyan wis rampung, gawea sumber Moussaka sing paling apik kanggo ngrasakake paling ora rong dina. Kanggo ngrampungake menu, sampeyan mung kudu panganan cuci mulut sing entheng.

Resepipun

Moussaka Yunani: resep tradisional
Moussaka utawa Musaka minangka resep saka basa Yunani, ing endi lapisan terong lan wedhus cincang diselingi. Coba versi kita!
Pengarang:
Jinis resep: Meat
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 2 aubergine medium
  • 2 kentang, dikupas lan diiris setengah sentimeter
  • 450 g wedhus utawa daging sapi cincang
  • 1 trikatuka gedhe, dicincang
  • 1 siung bawang putih, dicincang
  • 3 tomat mateng, dikupas lan dicincang
  • ½ segelas anggur putih
  • Sal
  • Mrica
  • Romero
  • Keju parut kanggo gratin
Kanggo bechamel
  • 25 g. Saka glepung
  • 25 g. saka butter
  • 460 ml susu
  • Jiwit pala
  • Uyah lan lada
Preparation
  1. Kita motong aubergine dadi irisan setengah sentimeter lan kita pasang ing kertas sing nyerep. Tambah uyah uyah lan jupuken ngaso banyu.
  2. Nalika, goreng kentang ing wajan lan lenga akeh nganti empuk. Sawise lembut, kita nggawa dheweke metu, saluran lan cadangan.
  3. Ing wajan sing padha nanging mung sithik minyak saiki goreng irisan aubergine dening kumpulan. Nalika nyopot, kita lebokake ing saringan kanggo ngusir lenga sing berlebihan banjur cadangan.
  4. Sawise, tanpa ngganti wajan tumis bawang lan bawang putih, mangsane Sawise limang menit, kita nambah daging lan goreng nganti wiwit ganti warna.
  5. Dadi, kita nambahake thyme lan tomat alami. Campuran kanthi apik, tutup lan masak ing geni panas suwene 20 menit supaya tomat ambruk lan daging rampung masak.
  6. Sawise nambah anggur lan masak 15 menit luwih-luwih supaya cairan sing berlebihan nguap.
  7. Kita njupuk kauntungan saka wektu sithik kanggo nyiyapake bechamel. Kanggo nindakake iki, kita lebur butter ing wajan lan tambah glepung sing bakal kita masak sajrone sawetara menit nalika aduk campuran karo sawetara batang. Banjur, lan tanpa mandheg ngalahake, kita bakal nambah susu sithik-sithik nganti entuk béchamel kenthel sing bakal ditambahake uyah, mrico lan jiwit pala.
  8. Saiki yen wis rampung, kita mung kudu nggunakake kita oven sadurunge oven nganti 170ºC.
  9. Kita ndhuk cetakan sing cocog kanggo oven lan kita nyelehake kentang ing pangkalan. Banjur lapisan terong lan daging liyane sing bakal disebar kanthi apik lan remuk sithik. Banjur kita bakal mbaleni proses: lapisan aubergine lan lapisan daging.
  10. Rampung kita nutupi bechamel lan taburi keju parut.
  11. Kita lebokake sumber kasebut ing oven udakara 15 menit. Sawise, kita nambah suhu oven nganti 200º lan masak 5 menit.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.