Bakso ayam ing wortel lan saus bawang

Bakso ayam ing wortel lan saus bawang

Bakso ora kalebu bagean rutin ing menu minggon lan aku seneng banget.  Bakso kanggo sing nandur temtunipun favoritku nanging ora umum yen supaya cocog karo pantry aku masak versi liyane kaya iki Bakso ayam ing wortel lan saus bawang.

Ayam minangka alternatif sing paling apik kanggo daging sapi. Rasane luwih entheng tinimbang sing pungkasan, nanging digabung karo saus sayuran dadi ora mung sajian enak banget, nanging uga sehat. Ora pengin nyoba?

Sampeyan bisa ngrampungake menu nggabungake gelas sega mateng nganggo saos utawa uga nyedhiyakake salad kanggo woh-wohan lan sayuran sing apik. Bakso iki uga bisa dibeku, mula ora nate gawe luwih sithik mangan nalika semana nalika sampeyan ora kepenak masak.

Resepipun

Bakso ayam ing wortel lan saus bawang
Bakso ayam ing saus bawang lan wortel minangka alternatif sing enak lan sehat kanggo ngrampungake menu. Dadi karo nasi utawa salad.
Pengarang:
Jinis resep: Meat
Porsi: 3-4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
Kanggo bakso
  • 400 g. daging pitik cincang
  • ½ bawang bombay, disigar pisan
  • 1 endhog
  • Uyah lan lada
  • Sepotong roti sing direndhem ing susu lan dikuras (opsional)
  • 1 sendok teh parsley sing wis disigar
  • Glepung kanggo nutupi
  • Minyak zaitun ekstra kanggo digoreng
Kanggo saos
  • 2 sendok makan minyak zaitun prawan
  • 1 trikatuka gedhe, dicincang
  • 1 lada lada ijo, dicincang
  • 3 bawang, dicincang
  • Wortel 2, disigar
  • Saos tomat 2 sendok
  • ½ sendhok teh paprika
  • Uyah lan lada
  • 1-2 gelas duduh kaldu sayur utawa banyu
Preparation
  1. Kita nyiyapake saos. Kanggo nindakake iki, panasake rong sendok minyak ing wajan lan goreng trikatuka, mrico, bawang lan wortel sing dicincang sajrone 10-12 menit.
  2. Banjur, wenehake uyah lan mrico, tambahkan tomat goreng lan paprika banjur aduk.
  3. Pungkasan, tuangake secangkir duduh kaldu sayur utawa banyu, tutup lan masak suwene 15 menit banjur aduk. Yen saos iku lemu banget, sampeyan mung kudu nambah banyu utawa duduh kaldu.
  4. Nalika saos masak, nyiyapake bakso kanthi nyampur kabeh bahan kajaba glepung lan minyak zaitun.
  5. Sawise dicampur, kita njupuk bagean adonan lan bentuk dadi bakso.
  6. Sabanjure, kita ngirim bakso ing glepung lan digoreng ing tumpeng karo lenga panas nganti coklat coklat.
  7. Nalika coklat, kita lebokake ing saos sing saiki bakal diremuk. Ing saus sing wis umob, masak 3 menit bakal rampung.
  8. Kita nyedhiyakake bakso pitik ing wortel lan saus leek sing anget.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.