Kue kayu manis dhasar

Kue kayu manis dhasar

Nggolek resep kue sing gampang dielingi? Sampeyan bisa nggawe kue kayu manis dhasar iki ing endi wae, amarga sampeyan mung butuh sawetara bahan dhasar lan segelas banyu minangka referensi kanggo ngetung jumlahe. Opo maneh, ngapalake resep bakal dadi dolanan bocah yen wis rampung kaping pindho.

Ngluwihi kesederhanaan, sampeyan uga bakal seneng ukuran jajan iki, cocog kanggo acara kasebut nalika nglumpukake kulawarga ing omah, lan gandane. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining kue sing paling alus sing wis dakrasakake Lan bisa tetep nganti telung dina yen disimpen kenceng.

Ora krasa nyoba? Tutup oven dadi panas lan kue sampeyan bakal siap luwih saka sak jam. Gunakake cetakan paling ora 22 cm diameteripun kanthi tembok rada dhuwur. Kaya sing dakkarepake, jajan iki gedhe lan umure saya akeh. Priksa manawa paling ora ana 3cm saka ndhuwur adonan nganti pojok cetakan. Lan aja nganti ana wong sing duwe oven ing 40 menit kapisan utawa ora kedadeyan sampeyan kaya aku lan bentuke bakal elek.

Resepipun

Kue kayu manis dhasar
Kue spons kayu manis dhasar iki nggawe kaget amarga gampang, ukurane gedhe lan kembang. Ora kepengin nyoba?
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 12
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 4 endhog L
  • 2 gelas gula
  • Susu 1 gelas
  • 1 gelas minyak sunflower
  • 1 Ekstrak vanili sendok teh
  • 3 glepung glepung
  • 1 sachet ragi
  • Kayu manis 1 sendhok teh
Preparation
  1. Oven digawe panas nganti 180ºC.
  2. Ing mangkok kita ngalahake endhog lan gula nganti dicampur campuran.
  3. Banjur, nalika ngalahake, kita nambah sisa bahan cair, siji mbaka siji.
  4. Yen wis terintegrasi, kita nambah glepung, ragi lan kayu manis diayak, lan dicampur karo gerakan sing nutupi, nganti entuk adonan homogen.
  5. Sawise kita ndhuk cetakan utawa kita wenehake karo kertas manggang banjur tuangkan adonan ing adonan.
  6. Kita panggang jam 180ºC nganti jajan mateng, udakara 55 menit. .
  7. Yen wis rampung, kita jajan jajan saka oven lan adhem nganti 10 menit nganti unmold ing rak kabel lan ayo adhem kabeh.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.