Kerang Galicia

Kerang galicia, sajian sing gampang banget, resep tradisional Galicia. Sajian sing cocog kanggo aperitif utawa wiwitan.

Una resep sederhana kanthi sawetara bahan kita wis siyap. Sing penting yaiku supaya sajian iki apik kanggo kita yaiku kerang seger, mula dadi panganan sing enak lan enak.

Kerang Galicia
Pengarang:
Jinis resep: Wiwitan
Porsi: 2
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • ½ kilo kerang
  • ½ bawang bombay
  • 1 cengkeh saka papak
  • 150 gr. tomat goreng
  • 100 ml anggur putih
  • 1 sendhok teh paprika manis utawa panas
  • 1 sendhok glepung
  • 1 sakepel peterseli sing wis disigar
  • Minyak
  • Sal
Preparation
  1. Kita bakal nyelehake kerang ing banyu adhem kanthi uyah, supaya bisa ngeculake kabeh bumi. Kita bakal entuk dheweke sawetara jam. Ing tangan liyane, kita potong bawang lan siung bawang putih.
  2. Sawise wektu iki, kita mbuwang banyu saka kerang, dikumbah kanthi apik ing sangisore keran kanggo ngilangi kabeh rereget. Kita nyelehake kerang ing casserole kanthi segelas banyu, lebokake panas medium, tutup lan tinggalake nganti 3-4 menit. Aja nganti ditinggal dawa banget, yen wis mateng banget banjur daging bakal angel banget. Kita mbusak saka geni, kita cadangan. Kita bakal ngirit banyu masak.
  3. Kita nyiyapake saos. Ing kaserol sing jembar, tambahkan cipratan minyak, tambah trikatuka lan jupuk. Nalika wiwit warna, tambah papak cincang, bawang putih ora diobong sak menit. Tambah sendok glepung, aduk, banjur lebokake paprika, aduk maneh lan tambahkan tomat goreng, aduk rata.
  4. Tambah anggur putih, wenehi masak 2-3 menit supaya alkohol nguap.
  5. Sabanjure, tambahake kaldu kerang sing ditapis, jumlah sing kudu dirasakake, nanging luwih becik ditambahake sithik lan ditambahake. Rasakena banjur tambah uyah sithik.
  6. Sawise saos sampeyan senengi, tambahi kerang, aduk rata. Cincang parsley banjur tambah.
  7. Ayo kerang masak sawetara menit nganggo saus. Sampeyan kudu aduk supaya kerang dicampur karo saos.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.