Fritter

Fritter, Musim Pasa wis nyedhak lan angin goreng ora bisa ilang. Fritters iki klasik, wiwit saiki kita bisa nemokake isi krim, coklat, jams ... Ana uga coklat, oranye roso.

Nanging padha banget prasaja kanggo nyiyapake supaya kita bisa nggawe ing ngarep, padha apik banget, sugih lan alus. Sampeyan bisa nyelehake rasa sing disenengi, aku mung nyelehake anise, sing khas.

Fritter
Pengarang:
Jinis resep: Panganan cuci mulut
Porsi: 4
Wektu persiapan: 
Wektu masak: 
Total wektu: 
Ingredients
  • 150 ml susu
  • 100 ml. banyu
  • 150 gr. Saka glepung
  • 50 gr. saka butter
  • Endhog 2
  • 1 sendhok teh bubuk manggang
  • 1 jiwit uyah
  • 2-3 sendok teh manis anise (opsional)
  • 500 ml. lenga kembang srengenge
  • Gula kanggo nutupi wajan
Preparation
  1. Kanggo nggawe buñuelos de viento kita bakal miwiti kanthi nyelehake panci ing geni karo susu, banyu lan mentega. Nalika saucepan dadi panas, njupuk mangkok lan nyampur glepung karo ragi lan jiwit uyah.
  2. Kita bakal nglakoake saucepan, nalika dicampur kita bakal nambah glepung bebarengan, aduk nganti adonan metu saka tembok saucepan. Buang saka panas, nambah tablespoons saka anise, aduk lan supaya ngadeg kanggo 5 menit.
  3. Kita bakal miwiti kanthi nambahake endhog, aduk nganti digabungake kanthi apik ing adonan, tambahake sabanjure lan aduk maneh. Supaya adonan luwih konsisten, luwih becik ninggalake adonan nganti 1-2 jam.
  4. Kita wajan karo minyak kembang srengenge dadi panas, kita bakal lebokake panas sing sedhengan. Yen wis panas kanthi nggunakake sendok, kita bakal njupuk adonan lan werni bal lan bakal ditambahake ing lenga panas. Kita bakal nindakake kanthi kumpulan cilik.
  5. Kita bakal ngeculake fritter ing kabeh sisih. Kita bakal nggawa dheweke lan ninggalake ing kertas sing nyerep. Sadurunge adhem, kita bakal ngliwati gula.
  6. Nalika dilebokake ing gula, kita bakal nyelehake ing nampan.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.