10 resep paling tradisional karo fuet

resep karo fuet

Fuet minangka salah sawijining pilihan sing digawe kanggo menehi urip kanggo sosis kita. lair minangka produk digawe ing Catalonia lan biasane dikonsumsi mentah. Iku dumadi saka a bungkus usus putih alami utawa kualitas inferior lan gawean sing nindakake fungsi sing padha lan bisa dipangan.

Iku sosis, lan sampeyan kudu mangan karo kombinasi sosis liyane utawa piyambak. Nanging amarga panjaluk dhuwur kanggo resep lan masakan ing gastronomi kita, bisa dipilih kanggo resep-resep sing ora kaetung sing bisa menehi kualitas apik ing meja. Ing antarane gagasan-gagasan kasebut, kita bakal menehi nomer ing baris ing ngisor iki supaya sampeyan bisa nggunakake fuet minangka bahan utama utawa minangka kombinasi ing akeh masakan tradisional.

Asal saka fuet lan carane digawe

resep karo fuet

Asalé tanggal bali luwih saka 5.000 taun amarga katon ing akeh indikasi sing bisa digunakake kanggo nggawe sosis tartamtu. Nanging, katon ing buku resep saka jaman Baroque lan asal saka Catalonia. Elaborasi kasebut padha karo sing kita kenal saiki, kanthi kekandelan tartamtu lan ing format bunder. Mung bisa dibedakake sebagian saka jinis daging sing digunakake, proses fermentasi utawa rempah-rempah sing digunakake.

Kepiye carane digawe lan saka bagian apa babi kasebut?

Daging saka fuet digawe karo daging babi lan daging babi cincang. ugi, mrico ireng lan rempah-rempah liyane ditambahake, karo casing diiseni saka usus cilik babi. Kabeh iki bakal ditinggalake nganti sedhela supaya bisa pulih. Jamur sing ana ing sekitar proses kasebut disebabake dening bakteri peinicillium nalgiovense, sing tujuane kanggo nglindhungi daging lan nyegah wutah bakteri mbebayani.

Kulite fuet digawe saka banget kewan kewan, supaya sampeyan bisa mangan kabeh bebarengan tanpa masalah. Werna putih sing katon ing sakubenge amarga saka proses fermentasi lan jamur sing katon. Ing ngarsane lan wangun fermentasi bantuan kanggo ombone gedhe kanggo nambah kualitas lan roso produk final. Minangka cathetan, fuet sing ditemokake ing supermarket biasane digawe saka kulit sintetis, ing kasus iki ora dianjurake kanggo dikonsumsi, nanging bisa dipangan bebarengan karo sosis dhewe.

Apa bedane fuet lan salchichón?

Umume salami lan fuet digawe kanthi bahan sing padha, nanging karo sawetara beda cilik. Salami Iki kasusun saka daging babi tanpa lemak, kanthi luwih akeh mrica ireng lan sawetara rempah-rempah kayata pala utawa cengkeh. Iku uga kebungkus ing casing daging babi, nanging wangun sing mbedakake.

Salami luwih gedhe, luwih kenthel lan luwih dawa. Ing ngarepe fuet que es luwih sempit lan dawane luwih cendhek. Amarga kekandelan loro potongan kasebut, kudu ditaksir manawa jinis penyembuhan ora bakal padha.

10 resep tradisional digawe karo fuet

roti panggang karo resep fuet

Kita rinci sawetara gagasan supaya sampeyan bisa nyiyapake kanthi fuet lan kanthi jaminan total, akeh resep-resep tradisional sing kita kenal.

  1. Fuet kanggo nyiapake fillings

Nalika kita kudu ngisi potongan gedhe kayata pitik, kalkun utawa daging kayata lombok utawa sirloin, Fuet bisa dilebokake ing ngisi. Bisa digunakake minangka alternatif utawa iringan kanggo daging cincang, daging sosis utawa sulih kanggo Serrano ham.

  1. Fuet Tartare karo Tomat Cherry

Resep iki Iku banget prasaja. kudu chop kabeh bahan apik banget lan nyampur uga ing roti panggang roti crusty. Úa: 1 fuet, 8 tomat Cherry, 1 spring trikatuka cilik, 1 sendhok teh capers, 1 sendok teh sawi, 1 sendok teh saus Perrins lan EVOO kanggo rasa.

  1. Ing roti panggang utawa canapés

Ing roti panggang cilik utawa gedhe kita bakal nyelehake basa tomat lan ing ndhuwur sawetara persagi cilik Fuet. Kita nambah keju mozzarella grated, semi-cured utawa keju jinis camembert maneh. Asil kasebut luar biasa, amarga, yen kita panggang au gratin, keju bakal ngirim kombinasi rasa sing luwih apik.

  1. Pizza saka sembarang rasa karo Fuet

Siapke pizza tradisional karo basa tomat lan grated keju mozzarella ing ndhuwur. Tambah bahan sing dikarepake lan bisa uga cocog karo Fuet. Praktis, ide asli pizza minangka resep liyane sing digabungake karo bahan apa wae.

  1. Macaroni utawa spageti karo daging sapi lan tomat

Kita nyiyapake pasta kaya biasane. Ing sauce utawa basa tomat kita bisa goreng bawang cilik lan nambah fuet ing cilik banget. Sejatine bakal dadi pengganti sing cocog kanggo hash chorizo ​​​​tradisional.

  1. Croquettes diiseni karo fuet

Sampeyan kudu dikenali yen croquettes nampa meh kabeh jinis Isi. Lan ora bisa kejawab manawa kita bakal bisa nggawe sawetara kroket ing ngendi kita ngganti ham Serrano tradisional. fuet tradisional. Iki minangka cara liyane sing luwih lembut kanggo ngganti rasa.

  1. Omelet kentang karo Fuet

Lan babagan omelet kentang tradisional? Kita wis nggabungake meh kabeh karo kentang rebus, saka sayuran, sosis utawa keju biru. Inggih, kita ora ketinggalan nambah sawetara bêsik cilik Fuet.

  1. Endhog pecah karo Fuet

We Fry kentang Cut menyang ngudani dawa lan disisihake ing piring. Kita goreng ing lenga sing padha sawetara endhog, nanging mung curdling putih lan ninggalake kuninge utuh. Selehake endhog ing ndhuwur kentang lan pecahake kanthi bantuan garpu lan sendok. Kita ngawula diiringi irisan-irisan saka Fuet.

  1. Salad karo Fuet

Kita bisa nggawe salad karo sprouts Lettuce, Lettuce lamb lan arugula. Kita bakal nambah tomat Cherry, spring trikatuka lan sawetara tacos saka fuet. Salad ngakoni meh kabeh, supaya sampeyan bisa nambah akeh bahan liyane sing dikarepake.

  1. Cokotan saka Fuet karo zaitun

putra kaya muffin asin. Úa: 100 g saka zaitun pitted, 160 g saka fuet, 350 g glepung gandum, 2 endhog, 200 g saka yogurt alami, 50 ml saka lenga zaitun, 1 sachet saka baking powder, 100 g saka grated keju, uyah lan 1 sendok teh. saka oregano.

Preparation: Kita nyampur endhog, lenga lan yogurt. Kita gabungke bahan liyane sing disigar kanthi apik, glepung, ragi, uyah lan oregano. Kita sijine ing cetakan cocok kanggo muffins lan Panggangan kanggo 20 menit ing 175 °.

 

 

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.